22.10.2013 12:00 Alder: 9 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Efterårshåb

Vi er midt i efteråret. Bladene er begyndt at falde af træerne, og efterlader træstammen ubeskyttet mod vinterens hårde kulde. Men der er håb. Når vinterens mørke er overstået, bliver der igen liv. Tilsvarende med vores aldrende kroppe. 

Efterårsfarver

Efterår ved Antvorskov Sø

Træerne

I disse dage gulnes og rødes bladene på træerne, og de første blade er begyndt at falde af. Det er både trist og smukt på én gang. Trist, fordi det aldrig er sjovt at se noget visne og miste livskraften. Især ikke hvis det som elmetræer og kastanjetræer er sygdom til døden. Men samtidig også smukt, fordi bladene i efteråret får så mange smukke farver, at det nærmest burde være obligatorisk at køre en tur i skoven og se på dem.

Erfaringen og biologibøgerne har dog lært os, at efteråret og vintermørket ikke har det sidste ord. Hvis træet er plantet i god jord og får lys og sund næring, iklædes træerne nyt liv, når foråret og varmen kommer. De blomstrer op og spreder skønhed som aldrig før. Glemt er efterårets visnen og kurs mod døden.

Os

På samme måde kan vi nogle gange kigge på vores kroppe og se, hvordan de tilsyneladende forfalder mere og mere. Visner, ændrer form, mister ungdommens skønhed. Eller vi kan se på vores menneskelige karakter, som med tiden måske bare indeholder flere og flere fejl og mangler. Vi går mod den store vinter. Kulden og mørket. Døden. Det er trist, men der er samtidig også en skønhed i vores aldring.

Hvis vi er plantet i god jord og får lys og sund næring, er der håb for alt det, som er os. Med rødderne solidt plantet i Kristus, næring fra Helligånden og med tro på og fra Gud Fader, kan vores kroppe og alt det, der er os, igen iklædes nye former og farver. På den anden side af døden skal vi med Kristus se herlige ud som aldrig før.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 22.10.2013

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

No tags in list

Læs også