09.04.2014 12:00 Alder: 7 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Død bliver til liv

{1h} FOKUS Vejen til liv går gennem død. Det minder foråret os om. En tid hvor alting spirer og springer ud mens løgene og frøene dør på bekostning af de nye spirer.

Foto: stevendepolo / flickr.com

{1h}Marken

Et sikkert forårstegn er, at landmanden kører ud på marken og går i gang med at forarbejde jorden. Efter at den er blevet pløjet og harvet, sår han frøene i jorden. De spirer og i løbet af forår og sommer vokser afgrøderne frem. De høstes hen på sensommeren eller i løbet efteråret.

For at afgrøderne kan vokse og blive store, må der forskellige ting til. Sol. Regn. Og død.

De to første er måske selvfølgelige og velkendte af enhver, som har potteplanter i vindueskarmen eller blomster i haven. Men død? Ja, død! Det frø, som lægges i jorden, må dø, for at der kan blive liv. Frøet bruger sig selv op, videregiver al sin energi og alt sit liv til det, som vokser op og bliver til korn, roer, græs eller majs.

Påsken 

I påsken mindes vi Jesu død og opstandelse. Hos Jesus ser vi den samme sammenhæng mellem liv og død; nemlig liv gennem død. Han giver sit liv, ydmyger sig og dør. Men i modsætning til frøet, som lægges i jorden, så bliver Jesus ikke i døden. Han står op og besejrer dermed døden. Både for sig selv, men også for os. Fordi Jesus har besejret døden, kan vi have et håb om, at den endegyldigt er besejret og at vi engang igen, efter vores død, skal opstå til evigt liv på den nye jord.

Dåben

Og ikke nok med det. Vi er også på denne side af døden døde sammen med Jesus. I dåben sammenknyttes vi med Jesus. Vi døbes til hans død. Vi dør med Jesus, men står også op sammen med ham til et nyt liv, livet som kristen. Det nye liv kan, hvis det får den rette næring, vokse og modnes og blive en god afgrøde for Gud.

 


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 09.04.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også