10.09.2022 15:28 Alder: 197 days

Skrevet af:
Peter V. Legarth

Den største magt er kærlighed og omsorg

"Den, der vil være stor blandt jer, skal være jeres tjener, og den, der vil være den første blandt jer, skal være jeres træl."

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Matthæusevangeliet kapitel 20,vers 20-28

 

I det kristne fællesskab skal alle være tjenere – nogen, der gør noget for andre. De kristne skal ikke være tilbageholdende med at rose hinanden og tale godt om hinanden – vise hinanden respekt.

Det kristne fællesskab lider – som alle andre fællesskaber – skade, hvis nogen bruger det til selv at komme frem i rampelyset på bekostning af andre. Fællesskabet må ikke blive en kampplads, hvor man vogter på hinanden og holder øje med hinanden for at finde fejl hos andre.

Man kunne let forestille sig, at Jesus brugte sin magt til at slå ned på andre og sætte hårdt mod hårdt. Men Jesus minder os om, at han, der har den største magt, er blevet den, der har den største kærlighed og omsorg. Hans kærlighed strakte sig så langt, at han gav sit liv for at købe os fri.

Han indbyder os til at bede: Herre, vis mig, hvordan jeg kan være noget for et andet menneske. Blandt kristne er man stor, når man hjælper sine medmennesker.

I det kristne fællesskab gælder: Store mænd føler sig aldrig store. Små mænd føler sig aldrig små.


Skrevet af:
Peter V. Legarth

Lagt på nettet 10.09.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også