01.07.2015 00:00 Alder: 5 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Den største forandring

Det er sommertid. Tid til strandture og is og ferie. Sommeren er også ofte tiden til forandringer i vores liv. Jesu forandringer overstiger dog vores.

Foto: Wikipedia Commons

Vores forandringer

De hujende studenter fylder gaderne disse uger. De fejrer overstået uddannelse og er nok spændte på, hvilke forandringer, der bliver i deres liv. For mange af os bringer sommeren måske forandring. Måske et nyt arbejde eller nyt studieliv. Måske nye relationer, hvad end det er campingvenner eller legekammerater til børnene.

Nogle forandringer glæder vi os til og ser frem til. Andre forandringer, især de lidt mere ukendte, kan skabe frygt i os. Vi vil gerne have kontrol og vide, hvor vi ender. Vide, at det hele ender godt. Og vi kan have lyst til at skynde os gennem forandringen og nå sikkert om på den anden side.

Jesu forandring

Jesus kender også til store forandringer. Inden Jesus kom til jord, var han hos Gud Fader og levede et guddommeligt liv der. Da han blev menneske, fik han et indgående kendskab til menneskelivet med alt, hvad det indebærer, også frygt og usikkerhed. Det må være den størst mulige forandring: at gå fra at være hos Gud Fader til at leve blandt mennesker og blive mennesker lig. På jord var han både Gud og menneske; han ophørte ikke med at være Gud, selvom han blev menneske.

Vores forandringer kommer heller ikke til at ændre på, hvad og hvem vi grundlæggende er: mennesker, som er elskede af Gud Fader. Så højt elskede er vi, at han lod sin søn blive som os, leve som os og dø som os. Med opstandelsen og himmelfarten forandrede Jesu liv sig igen, og han vendte tilbage til sin far. Men nu kender den treenige Gud på egen krop til menneskelivet og alle dets forandringer, og ønsker at gå med os ud i sommeren.


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 01.07.2015

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også