19.11.2022 22:00 Alder: 9 days

Skrevet af:
Peter V. Legarth

Den mægtige blev hjælpeløs

(Jesus sagde) »Jeg priser dig, fader, himlens og jordens Herre, fordi du har skjult dette for vise og forstandige og åbenbaret det for umyndige; ja, fader, for således var det din vilje.«

Fra søndagens tekst i kirkerne:

Matthæusevangeliet kapitel 11 vers 25-30

 

Jesus sætter tingene på spidsen. Han siger, at evangeliet – det gode budskab – om ham er skjult for kloge og forstandige, men det er afsløret for barnlige sjæle.

Det betyder ikke, at man skal være dum for at være en kristen. Det kunne Jesus ikke finde på at sige. Men det betyder, at et menneske ikke kan komme ind i Guds rige, fordi han eller hun er klog og fornuftig. Eller sagt på en anden måde: Gud skjuler sit rige for dem, der er så "kloge", at de ikke behøver Gud, dem, der påstår, at Gud ikke er til, dem, der mener, at evangeliet om Jesus er noget sludder, som ingen ved deres fulde fem kan tro på.

Gud afslører sig tit på en usædvanlig og anderledes måde. Han har al magt over hele verden, men i julen fejrer vi, at den mægtige Gud blev en hjælpeløs baby. Det er et mærkeligt budskab, men det er vigtigt at holde fast i, for barnet Jesus er den eneste vej ind i Guds rige. Jesus siger også, at det evangelium er hans åg, men han føjer til: "Mit åg er godt, og min byrde er let."

Må Gud sørge for, at vi aldrig bliver så store, at vi tror, at vi kan klare os uden Jesus.


Skrevet af:
Peter V. Legarth

Lagt på nettet 19.11.2022

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også