12.04.2017 11:55 Alder: 4 yrs
Andreas Vilrik Bruun

Skrevet af:
Andreas Vilrik Bruun

Den absurde travlhed

Vi er konstant på. Der er altid endnu en opdatering på Facebook, der mangler at blive set. Vi skal blive set. Vi skal udvikle os. Vi skal skille os ud


maxpixel.freegreatpicture.com

Vi skal så meget – så meget at vi ender med at blive travle. ”Det mest absurde i hele verden er at have travlt.” Sådan udtalte Søren Kierkegaard det i 1800-tallet.

Vi har så travlt

Hvis du føler, jeg går tæt på, skal du vide, at jeg taler lige så meget til mig selv. Travlheden er nok ikke blevet mindre absurd med tiden. Travlheden gør noget ved os.

Men det startede jo så godt. Vi ville gerne følge med i fællesskabet, være sunde, blive bedre til det, vi arbejder med og så videre. Du kender bedst til din egen situation. Travlheden får os til at halse af sted. Vi halser af sted efter det, vi burde nå. Kunne man bare styre situationen.

Træk vejret dybt

Hvad nu hvis vi ikke kan styre situationen? Hvad nu hvis det ikke er meningen, vi selv skal skabe vores egen hipster-identitet? Hvad nu hvis vi allerede er unikke som dem, vi er? Hvad nu hvis vi er skabt som dem, vi er? Hvad nu hvis Gud har skabt dig i kærlighed? Tænk, at han kender dig. Tænk, at han faktisk vil dig det bedste.

Bibelen siger: ”Kom til mig, alle I, som slider jer trætte og bærer tunge byrder, og jeg vil give jer hvile.” (Matthæusevangeliet kapitel 11 vers 28). Gud inviterer os ind i sin hvile. Tør du give slip?

”Men hvad med alt det jeg skal nå?” kan du måske tænke. Hvad er det, vi skal nå? Træk vejret dybt engang. Se, at træerne springer ud. Det er forår. Gud har givet os at nyde det. Tør du nyde hans hvile?


Andreas Vilrik Bruun

Skrevet af:
Andreas Vilrik Bruun

Lagt på nettet 12.04.2017

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også