12.02.2014 12:00 Alder: 7 yrs
Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

De små, de store og den største begivenhed

{1h} FOKUS I 2014 markerer vi i Danmark en masse jubilæer. Begivenheder, som har haft stor betydning for os danskere. Men ofte er det de mindre og mere usynlige begivenheder, som former os mere som mennesker.

{1h}De store og synlige

I 2014 er det

  • 200 år siden vi tabte Norge.
  • 150 år siden vi fik tæv på Dybbøl.
  • 100 år siden 1. Verdenskrig brød ud og
  • 25 år siden Berlinmuren faldt.

Der er således nok af både tragedier og glædelige begivenheder at fejre. Disse store begivenheder har alle været med til at forme os som danskere. Skabe tungsind, glæde, længsel og forandringer i vores nationale sind. De er alle store og voldsomme begivenheder, som de fleste må have bemærket og opdaget konsekvenserne af. I hvert fald hvis man interesserer sig den mindste smule for den omgivende verden.

De små og usynlige

Men alligevel er det tit de små og usynlige begivenheder, som har de største personlige indvirkninger. Måske dengang vi for første gang blev kaldt noget grimt, uretfærdigt beskyldt for at lyve eller på anden måde blev udsat for noget ondt og uretfærdigt. Eller de gode begivenheder, som da vi for første gang fik et knus af vores far, fik ros for en veludført opgave eller fandt den elskede ene.

Også i troens liv kan de små begivenheder være de største. Måske den dag vi blev døbt, den dag vi mærkede, at vi virkelig har brug for Gud, eller den dag vi læste et vers i Bibelen, som blev livsforandrende. Eller måske bare det daglige stille liv med Gud og medmennesker, hvor der ikke er de store begivenheder - fordi den største begivenhed én gang for alle er indtruffet: at Guds søn besejrede synd, død og Djævel og derfor kan være Herre i vores liv.

 


Mikael Holst Kongensholm

Skrevet af:
Mikael Holst Kongensholm

Lagt på nettet 12.02.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også