18.05.2011 12:00 Alder: 11 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Bibel og cykelhjelm

På en efterskole til orienteringsmøde for kommende elever og deres forældre gjorde forstanderen opmærksom på en liste over ting, eleven skal medbringe. Erfaringsmæssigt vidste han, at der især var tre ting, ikke alle har: en Bibel, en højskolesangbog og en cykelhjelm.

Først syntes jeg, at det var tre meget forskellige ting. Og de havde jo også kun det tilfælles, at mange ikke har dem. Men så slog det mig, at der alligevel er nogle vigtige fælles træk.

Alle tre anses af mange for at være lidt gammeldags og lidt uvigtige i en moderne verden. Alle tre kan værne om noget vigtigt. Og - vil jeg tilføje: alle tre er der rigtig meget brug for i det danske samfund i disse år!

Cykelhjelmen

Den er ved at få et comeback med de nye smarte modeller. OK - det er slået mere igennem i det indre København end i Vestjylland, men alligevel. Det er vigtigt at passe på sit hoved. Og især da, når man er en af de mest udsatte og sårbare trafikanter! Alt for mange bruger stadig ikke cykelhjelm. Hvorfor?

Tja, hvorfor bruger jeg den ikke altid selv? Besværlig, lidt latterlig, upraktisk når man så holder, for man kan vel ikke bare lade den hænge på styret? Andre vil nok tilføje: ødelægger frisuren, farven passer ikke til tøjet... Men alle disse argumenter: hvor vigtige er de, hvis man ligger med udsivende hjernemasse på asfalten, fordi man ikke brugte hjelm?

Højskolesangbogen

Der er udkommet i utallige oplag, hvor der altid er nye sange med. Så den er faktisk stadig med på beatet! Den kan hjælpe med til at styrke min bevidsthed om den danske folkesjæl. Sådan noget med frihed og lighed og fællesskab og sammenhold og historiske rødder og al den slags, der måske ikke lige skaber avisoverskrifter hele tiden. Men mangler disse ting, kan det skabe uhyggelige avisoverskrifter. Du værner din danske sjæl og folkets danske sjæl ved at synge nogle gode danske sange - både med ny og gammel datomærkning!

Bibelen

Cykelhjelmen værner dit hoved og dermed dit liv. Højskolesangbogen værner din danske sjæl. Bibelen værner dit åndelige og evige liv. Det er en illusion at tro, at man kan bevare Danmark som et kristent land, hvis ikke kilden til kristendommen bruges flittigt. Bibelen må være en brugs-bog, ikke bare en slags grundlovsdokument, der ligger på et museum og fortæller, hvad vi i princippet er. Brug din Bibel! Og har du ikke en - hvad mange hjem jo åbenbart ikke har - så anskaf en!

Det er hul i hovedet at køre uden cykelhjelm. Det er hul i det åndelige liv at leve uden ganske jævnlig kontakt med Bibelen og dens Forfatter!

Så, ja - de er nok slet ikke så tossede på den efterskole...


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Lagt på nettet 18.05.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også