13.09.2007 12:00 Alder: 13 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

7770 Himlen

De fleste, der flytter, oplever at stå med et ben i det gamle hjem og et i det nye. På den ene side bor de ikke rigtig længere på den gamle adresse, på den anden side bor de heller ikke rigtigt på den nye, fordi der er så forfærdelig mange ting, der skal ordnes, installeres, pakkes ud og så videre, når man skifter bolig. Sådan er det også med livet – vi har allerede, og alligevel ikke endnu, taget hul på et evigt liv.

Flyttedag

Jeg har brugt de seneste par dage på at flytte. Og når man har boet det samme sted i næsten en tredjedel af ens liv, så er det lidt af en øvelse. Indrømmet, så har jeg faktisk gennem længere tid set frem til at flytte – for jeg trængte til mere plads og luftforandring. Det er lige meget, hvor meget man lufter ud på et kollegieværelse, har jeg erfaret: før eller siden, så vil luften føles indeklemt og man bliver træt af at sove, spise, arbejde og underholde gæster på de samme 15 kvadratmeter.

Med de seneste par dages aktiviteter kan jeg til den erfaring føje, at det sikkert er sjovere at være flyttet end at flytte. Sikkert, skriver jeg, fordi jeg ikke er færdig endnu. Selv om jeg har flyttet min seng og givet folkeregistret besked, er der stadig møbler, der skal købes, slæbes og samles. Der er også stadig ledninger, der skal trækkes og lamper, der skal hænges. Kasser, der skal pakkes ud og en umulliard andre småting, som skal klares, før jeg kan sige, at parallelforskydningen af mit indbo og jeg er helt overstået. 

Spørger man mig om min adresse, vil jeg oplyse den nye – men administrationen af kollegier i Århus vil hævde, at jeg endnu har forpligtelser på min gamle adresse. Jeg har nemlig slet ikke afleveret værelset endnu. Så, jo, jeg er allerede flyttet. Og alligevel er jeg ikke, selv om jeg unægtelig helst ville være helt færdig.

Jordeliv og evighed

Sådan er det faktisk også lidt i mit kristenliv. Jeg er sikret en plads i himlen, fordi jeg tror på, at Jesus har skaffet mig adgang. Derfor, siger Jesus, er jeg allerede gået over til det evige liv (Johannesevangeliet 5,24). Og alligevel, så er jeg ikke. Jeg lever jo stadig her på jorden, hvor min tid ikke skal være evig. Jeg lever stadig langt borte fra himlen, hvor der ikke skal være sygdom og død, krig og terror, tandlægeregninger og indkomstskat. Jeg kan se frem til, at det en dag holder op og alt skal være total kærlighed i himlen.

Men indtil da må jeg leve på jorden og være en del af det, som foregår her på godt og ondt, imens jeg glæder mig. Det nytter ikke noget bare at sætte sig ned og vente. Det nytter jo heller ikke noget bare at vente på, at møblerne selv tager sig sammen til at springe op på 2. sal, når man flytter. De skal have hjælp, før de bevæger sig ud af stedet. Og for os, der allerede-endnu ikke er flyttet til himlen, er den fornemmeste opgave at hjælpe alle dem, der er overhovedet-ikke til at blive flytteklare til det rigtige postnummer i evigheden. For der er to postnumre i, som ligger i hver sin ende af evigheden: himmel og helvede.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Lagt på nettet 13.09.2007

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også