01.08.2012 12:00 Alder: 10 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Ingen vej uden om Jesus

"Overhal bare, men Jesus kommer du aldrig uden om." Jeg har flere gange moret mig over dette lille mærkat, som jeg har set bag på nogle biler. Budskabet er er klart og enkelt og præsenteret med et glimt i øjet: Før eller siden skal du møde Jesus!

Jeg hørte forleden dag en radioudsendelse, hvor en religionshistoriker kritiserede kristendommen for at prædike, at der kun er én sand Gud, og at Jesus er den eneste vej til ham. Han mente, at det gjorde kristendommen ekskluderende, og det var en gammeldags måde at tænke på. Efter min mening er det en besynderlig og ikke særlig klog kritik. Hvis vi tror noget er sandt, må der nødvendigvis også være noget som ikke er sandt. Sandheden er per definition ekskluderende. Den afviser det, som ikke er sandt.

Forestil dig en retssag, hvor flere vidner modsiger hinanden. Her må dommeren eller nævningene så afgøre, hvem, de tror, taler sandt. Kan de ikke det, så falder sagen til jorden, og der kan ikke afsiges nogen dom. Det samme gælder sagen om Jesus.

Jesus siger lige ud: Ingen kommer til Faderen uden ved mig (Joh 14,6) Enten er det sandt eller også er det ikke. Det gælder også for en klog religionshistoriker. Hvis han skal hjem til Århus, så nytter det jo ikke at køre mod København. Heller ikke selv om han overhaler. 


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 01.08.2012

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også