14.09.2011 12:00 Alder: 11 yrs
Johan Schmidt Larsen

Skrevet af:
Johan Schmidt Larsen

Jesus på Nørrebro

I Kingos kirke på Nørrebro i København giver kirkens alterbillede fra 1900 en stærk prædiken om, hvem Jesus er. En prædiken om, at Jesus ikke er langt væk, men er nærværende, hvor vi er.

På billedet ser vi Jesus med et lille forskræmt barn i sin favn. I og for sig et meget traditionelt billede af Jesus. Et billede som vi har set ham så mange gange før. En høj slank mand med hvid kjortel og langt hår.

Det specielle ved billedet er imidlertid baggrunden og barnet: Barnet er et lille storbybarn iført tøj, som ethvert andet barn på Nørrebro ville gå klædt i på daværende tidspunkt. Baggrunden er et typisk storbymiljø med rygende skorstene og høje triste lejekaserner.

På stenbroen

Hvad var det egentlig, der overraskede og gjorde indtryk på mig? Jo, Jesus var taget ud af Bibelens blade. Han var fjernet fra en støvet landevej i Israel og sat ind i et lidt trist og mørkt kvarter på stenbroen i København.

For det er jo lige netop der, Jesus ønsker at være. Han ønsker at være den centrale person i vort liv, hvad enten vores bopæl er på Nørrebro, i Ølgod eller i Jerusalem.

Har omsorg for os

Han vil være med i alle områder af vores hverdag, hvis vi giver ham plads. Han vil være med i vores dagligdag, når vi skal træffe svære beslutninger. Han er med, når vi er tynget af bekymringer over vort eget liv eller vore kæres liv. Han er med, når vort sind er fyldt af gådefulde spørgsmål. Han opfordrer os til at lægge alle vore bekymringer over til ham og trygt hvile i, at han har omsorg for os.

Og når vi har brug for vejledning i mange af dagligdagens små og store sager, må vi tale med ham som et barn taler med sin kærlige og omsorgsfulde far. Vi må dagligt søge svar, finde retning og søge trøst i hans ord. Det ord som i Salmernes Bog 119,105 kaldes "en lygte for min fod, et lys på min sti."

Jesus er ikke bare i Jerusalem og på Nørrebro, han er også hos dig nu, mens du læser dette. Guds fred og alt godt!


Johan Schmidt Larsen

Skrevet af:
Johan Schmidt Larsen

Lagt på nettet 14.09.2011

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også