08.12.2010 12:00 Alder: 11 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Højsæson i blomsterbranchen

Indiske gudefigurer er nægtet adgang blandt julesagerne i Jakob Jensens blomsterbutik i Skjern, hvor der også altid er søndagslukket. Også når 23. december - en af de største salgsdage i blomsterbranchen - falder på en søndag. 

"Julestjernen er suverænt den juleblomst, vi sælger mest af. Det sjove er, at det ikke kun er mine forældres generation, der køber julestjerner, men det gør min generation også. Julestjernen er blevet en tradition, som hører til julen."

Det fortæller Jakob Jensen, der er indehaver af "Jakobs Blomsterforum ApS" i Skjern. Jakob har været i gang siden klokken halv fem om morgenen med at binde kranse og puder til kirkegården. Der er tryk på i butikken.

"Juletiden er sammen med udplantningsperioden i april og maj en af årets to travleste perioder. I julen henter vi en fjerdedel af omsætningen, " forklarer Jakob.

Det præger udbuddet af julevarer, at indehaveren og hans familie har et kristent ståsted. I julekataloger og i butikkerne kan man blandt gran, kugler og lys også finde indiske gudefigurer, eller buddafigurer.

"Det er meget populært, men det kommer ikke ind i min butik. Det er en gud for en anden religion, og det har ikke noget med kristendom at gøre, " fortæller Jakob.

Søndagslukket

Det kristne livssyn præger omgangstonen og sproget i butikken, og det spiller en vigtig rolle i forhold til åbningstiderne. "Vi holder lukket på søndage og helligdage, for vi vil gerne overholde det tredje bud: Husk hviledagen og hold den hellig. Vi handler heller ikke om søndagen. Jeg har været vant til hjemmefra, at søndagen bruges til at hvile ud," fortæller Jakob, som heller ikke går på kompromis med sine principper, når det ellers ville være oplagt. Det gælder for eksempel Mors dag, som altid falder en søndag.

"For tre år siden lå den 23. december en søndag, og den dato er i top ti over de største salgsdage i året, men vi holdt lukket og havde til gengæld længe åbent dagen før. Folk skal ikke have ondt af mig, fordi jeg mister nogle indtægter. Vi oplever, at vi får omsætningen ind på andre dage. Jeg er en smule stolt over, at det kan lade sig gøre, og det er en stor velsignelse for os."

Familien har Jakobs fulde opmærksomhed, når han lukker døren til blomsterbutikken sent den 23. december.

"Så er jeg glad og tilfreds. Endnu et kapitel er forbi, og jeg skal hjem og julehygge med familien."


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Lagt på nettet 08.12.2010

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også