06.12.2010 12:00 Alder: 11 yrs
Michael Thomsen

Skrevet af:
Michael Thomsen

Jesu fodboldstøvler

Hvordan mon det var gået, hvis Jesus var blevet født i år 2000 i Danmark? Sandsynligvis ville han være født på et sygehus, og hans forældre ville være pavestolte. Hele familien ville komme og dikke-dikke, dåne og trykke ham på hans lille næse og synes, at han er noget af det smukkeste.

"Sikke han dog ligner sin mor," ville alle sige, for derved at komme uden om det lidt underlige, at han slet ikke ligner sin far. Det er nu ikke så mærkeligt, for et barn har jo ingen gener fra sin papfar.

Det er Josef, der snart står i Super Brugsen og fortvivlet kigger på udvalget af bleer. Hvad skal deres lille Jesus have på sin lille numse? Pampers med lækagebarrierer eller forstærket sugeevne? Josef er stolt og kan allerede se sin søn for sig, løbende ind på banen i blåt og gult og med de fodboldstøvler, som allerede er købt. 

Fodboldstøvlerne! Her gjorde Josef den første og største fejltagelse, og det med store konsekvenser for alle fremtidens forældre. Når Jesus kommer i dagpleje og viser sine nye fodboldstøvler frem, så vil alle de andre også have sådan nogle.

Så derfor render vi nu alle rundt og køber fodboldstøvler og alt muligt andet, som vore små ønsker sig. En masse pakker bliver det til, og det bare fordi Jesus blev født og fik en gave. 

Men jeg forstår godt Josef. Han ville give Jesus en gave, fordi han selv blev så glad over den gave, Jesus var for ham.

Glædesgaver

Nu blev Jesus ikke født i år 2000, men for 2000 år siden. Alligevel er han stadig gaven til os alle, gaven fra Gud, givet i kærlighed. Og derfor er det jul.

Det er ikke gaverne, vi giver af glæde og kærlighed til hinanden, der gør julen til noget særligt og højtideligt. Det er dét, at vi alle i glæde og kærlighed har fået en gave fra Gud. Skal vi give hinanden gaver i glæde over det, så lad os give hinanden glæde og kærlighed.

Det pakkes ikke ind i gavepapir, men i gerninger og nærvær for hinanden. Måske vil vore børn være mere glade for at få vores tid og opmærksomhed end sidste nye udgave af Playstation. Må Guds gave til os blive til glædes- og kærlighedsgaver til hinanden.


Michael Thomsen

Skrevet af:
Michael Thomsen

Lagt på nettet 06.12.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også