10.12.2008 12:00 Alder: 16 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Hvor er Jesusbarnet?

Det har været fremme, at butikkerne ikke vil bruge kristne symboler i deres juleudstillinger. Og det er ikke bare løse rygter – de lever faktisk op til det. Og af samme grund pyntes der nu op med frøer, nisser og grise.


Jesusbarnet

Jeg er ved at gå amok. December er en frygtelig måned. Jeg gider ikke se på flere nisser eller snekrystaller, frøer med nissehuer eller rensdyr. Jeg gider ikke møde flere mennesker, der skubber og maser, mens jeg i fred og ro forsøger at finde den helt rigtige gave til min bror.

Julefrokoster kan være fine nok. Men ikke, hvis der er pakkeleg. Jeg forstår det ikke – forklar mig lige, hvorfor det er sjovt at sidde og slå seksere og kæmpe om en masse skrammel?

Jesusfri jul

Og det bliver ikke bedre, når vi når et par dage længere hen – og rammer juleaften... Puha, hvor kan jeg bare ikke rigtig svinge mig op til at skulle sige mmmm til en flæskesteg, og konceptet med at blande sukker og kartofler sammen har heller aldrig rigtig sagt mig noget.

Efter middagen skal der pakkes gaver op. Der går ikke mange minutter før stuen flyder med papir og lyden er tyk af mere eller mindre helhjertede: ”Tak – det var lige, hvad jeg havde ønsket mig” – samtidig med at skuffelsen lyser langt ud af øjnene, fordi blusen er 3 numre for stor og den forkerte farve.

Lyder jeg som en julehader? Tja, det er jeg måske også... Men kun fordi den danske jul handler om alt muligt andet end jul. Jesus er blevet væk – ikke kun i butikkernes udstilling, men også i meget af det, jeg forbinder med jul.

Jesus kommer

Så jeg minder mig selv om, at julen handler om Jesus. Om håb! Om at Gud kom nær – og kommer igen. Det er advent for mig: Forventningen om, at Jesus kommer. Jeg håber bare, at han kan finde vej til mig – og dig, gennem virvaret af flæskesteg, rødkål, nisser, pakkelege, julekalendere, gløgg, klejner, rensdyr, gaver osv. For jeg har ualmindeligt svært ved selv at finde vej hen til Jesusbarnet, og det samme har du måske også.

Mit hjerte længes efter at fejre jul – rigtig jul. Hvor alt det der fyld er væk, og jeg bare stille og roligt kan dvæle ved det faktum, at Jesus er nær.


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 10.12.2008

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også