22.09.2005 12:00 Alder: 15 yrs

Skrevet af:
Filip Wallberg

Bombealarm

Nogle gange trækker jeg lidt på smilebåndet, når nogle mennesker mener, at der er en reel bombetrussel på togstrækningen mellem Tarm og Skjern i Vestjylland. Jeg tror også, at nogle trækker på smilebåndet, når jeg snakker med dem om kristendom. Men jeg har valgt glæden ved at tro.

Tarm 100

Til tider må vi leve med forsinkelser og usigeligt meget bøvl, fordi den danske befolkning er blevet bange for efterladte tasker.

Oftest griner jeg af de mennesker, som oprigtigt mener, at der er en reel bombetrussel mod toget mellem Tarm og Skjern i Vestjylland. Ikke desto mindre, så tager folk ”truslen” meget alvorligt. Nogle snakker endda om, at de ikke vil have, at deres børn rejser med toget: ”Tænk hvis der skete dem noget”.

Med mindre jeg er et sted, som konkret er bombetruet (fx Jerusalem), så smiler jeg af trusler og anmeldelser. Ikke i ond vilje, men fordi der nok er større chance for, at jeg bliver kørt ned af en trehjulet cykel på åben gade i Odense end, at jeg bliver sprængt i luften i Tarm.

Når jeg snakker med mennesker om kristendom, så tror jeg, at der er nogen, som oplever mig på samme måde, som jeg oplever de paniske ”bombe mennesker”. Nogen nøjes bare med at trække på smilebåndet, mens andre faktisk informerer mig om, hvor tosset det jeg siger er.

Kristendommen er da også lidt mærkelig. For 2000 år siden smuttede chefen, og han lovede at komme igen, men endnu har vi ikke set skyggen af ham. Det lyder lidt underligt, også for mig,

Så hvorfor kan jeg egentlig tro på det, når det på mange måder virker så fjernt? Er der reelt nogen chance for at jeg nogensinde skal møde Gud? At Jesus nogensinde vender tilbage til jorden?

Ja, det tror jeg. Jeg tror det fordi jeg tror, at jeg allerede har mødt ham. Jeg har mødt ham i den bog, som fortæller Guds historie og som viser mig Guds kærlighed. Og jeg har mødt ham i den mand, som for 2000 år levede det stærkeste og mest overbevisende menneskeliv nogensinde. Jeg tror det fordi min tillid til Gud er større end min tvivl og min undren over alt det jeg ikke kan forstå. og ikke kan se med mine øjne.

Jeg vil ikke indrette mit liv efter bombetrusler og terroralarmer. Jeg vil meget hellere indrette mit liv efter udsigten til at møde Guds kærlighed. Jeg vælger glæden, forventningen og frimodigheden fremfor frygten og bekymringen.


Skrevet af:
Filip Wallberg

Lagt på nettet 22.09.2005

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også