Vi er ikke alene! Julen er det synlige startskud til Guds mission på jorden. I den lille jødiske landsby Bethlehem træder Gud selv ind i verden som et nyfødt spædbarn. Gud kommer som mennesket Jesus. 

Her på siden har vi samlet artikler og informationer om julen og dens budskab.

 

FØDSLEN I BETLEHEM

StaldHvordan kan 45 korte linier komme til at fylde så meget som hele julens historie om Maria og Josef, Betlehem, en overfyldt kro i en overfyldt by, hyrder, får og geder, et lille nyfødt barn, engle, og alt det andet. Hvad skete der i virkeligheden i Betlehem for de godt 2000 år siden? Og hvad er bare smukke gendigtninger af den skelsættende begivenhed?

Læs mere...

Den virkelige historie om fødslen i Betlehem


Juleevangeliet kender vi som krybbespillet med den uhjælpsomme krovært, den forpustede og højgravide Maria på sit æsel, den mørke og kolde stald, hvor den lille Jesus bliver født i lort og halm, helt alene med sine stakkels husvilde forældre en kold nat på Betlehems marker. Men er det virkelig, hvad Bibelen fortæller…?

Læs mere...

JESU FØDSEL

Hvorfor fejrer vi jul den. 24. december, når Jesus er født den. 25. december? Blev Jesus virkelig født i år 0? Hvilken dag er Jesu rigtige fødselsdag? Blev Jesus født om sommeren?

Få svar på spørgsmålene i disse artikler:

Fejrer vi jul på den forkerte dag?
Hvornår blev Jesus født?
Hvilken dag er Jesu rigtige fødselsdag?
Jesus blev født i juni

Betlehemsstjernen
 

Den mystiske stjerne over Betlehem

Af Hartvig Wagner, 12/12-2000

STUDIE Der er ingen grund til at henvise fortællingen om stjernen over Betlehem til legendernes verden. Teolog og amatør-astronom Hartvig Wagner gør i denne artikel rede for hvordan Betlehemsstjernen sandsynligvis bygger på en virkelig astronomisk begivenhed.

Læs mere...
JULEMAND PÅ KNÆ!

Jeg blev lidt provokeret, da jeg i en julesang hørte følgende (midt i en beskrivelse af hvordan hele huset og haven og hundehuset fyldes med elektriske lys til jul): "Hvor jeg har julemanden? Du tror måske jeg er tosset, men: Han er placeret ved en krybbe, hvor han knæler for Jesusbarnet!"

Læs mere...

 

I Jesu føderum

Af Peter Guldager Dahl, 21/12-2011

Jesusbarnet
JUL En af de mange ting, der hører uløseligt med til julen - uanset om man tror på Jesus eller ej - er julesangene. Danmark er i forvejen en sangglad nation, men juleaften synger hele Danmark nogenlunde samtidigt. Vi synger i kirkerne og vi synger rundt om de mange juletræer.

Læs mere...

 

Julens mysterium drukner i ritualer

Af Anette Ingemansen, 19/12-2012

Iben Tranholm
Julens forkyndelse er vigtig, mener Iben Thranholm, der er kendt fra DR P1.
LIV OG TRO "Vi har så mange forskellige spirituelle teknikker inden for den nye åndelighed, hvor man skal præstere noget. Det fantastiske i julens budskab er, at Gud gør den første bevægelse hen imod os. I et af brevene i Bibelen hedder det, at Gud elskede os først," siger programvært Iben Tranholm fra DRs P1.

Læs mere...

 

For nogen eller for alle

Af Børge Haahr Andersen, 19/12-2012

Trist juletræ
JUL Den danske jul er fred og glæde. Det er den forhåbentlig for mange. Men for nogle er den en brutal aften, hvor der grædes meget i små danske hjem, og hvor det, som er svært til hverdag, bliver ubærligt juleaften.

Læs mere...

 

Juletræet tændes

Af Asbjørn Asmussen, 25/11-2004

Juletræslys
JUL Dette er et forslag til hvordan julens budskab på en fin måde kan danne ramme om det som i mange hjem er ét af højdepunkterne juleaften: Når de levende lys på det færdigpyntede juletræ skal tændes første gang.

Forslaget er en kombination af læsninger fra Bibelen og julesange fra Salmebogen. Gennem 10 trin udfoldes julens budskab samtidig med at juletræet lyser mere og mere.

Læs mere...

 

Julen varer lige til påske

Af Henrik Højlund, 18/12-2008

Juledans
JUL Julen varer i dybeste forstand lige til påske. Jul og påske hører fuldstændig sammen. Man kan ikke tage det ene uden det andet. Jo, jeg ved godt, at mange i praksis gør det – nøjes med julegudstjeneste, stort set. Men det er omtrent som at stoppe midtvejs i en drøngod film uden at se den færdig. Hvor mange gør det? Og så drejer jul og påske sig endda om vores virkelige liv.

Læs mere...

Filmogtro.dk

Mens vi venter ...
25 små artikler om julen - en juleforbredelse, der giver mulighed for at fejre rigtig jul.

Farbror Bertrams Jul
Følg Farbror Bertrams dramatiske december - en julekalender i mp3-format.

Adventsartikler
Læs artikler, der handler om adventstiden 
Julemagasinet 24:12 stiller med afsæt i julen skarpt på menneskelivet og troen på Gud gennem interview med en håndfuld meget forskellige danskere.

JesusNet.dk er vært for bladet på 24-12.dk, hvor du kan læse uddrag og bestille bladet.
| Sitemap | Til toppen© 2001-2015 Indre Mission. Ansv. redaktør: Asbjørn Asmussen. JesusNet.dk må citeres efter aftale.
Silkjær