21.07.2003 12:00 Age: 15 yrs
Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

Tour de Livet

Bibelen sammenligner det kristne liv med et løb. Godt nok et løbe-på-fødderne løb. Men nu var der jo heller ikke cykler dengang. Vi opfordres til at vinde løbet - til at fuldføre det. Det gælder det evige liv!

fokus-hjul.gif

Nej, det er nu ikke en trykfejl. Jeg véd godt at Tour de France betyder det franske løb. Men Tour de Livet betyder for mig: vores livsløb, altså hele vores liv.

Jeg er glad for cykling. Og i skrivende stund (15/7) har en dansker gjort det godt i det internationale selskab - det er rigtig godt! Jeg har selv engang cyklet en lillebittebitte smule i klub. Og en af mine sønner gør det nu!

Ved at høre om hans oplevelser - og ved at se Tour de France - får jeg genoplivet nogle ting fra min egen cykle-tid.

At ligge på hjul

En af dem er: det er en stor fordel at ligge på hjul! At lægge sig tæt op af den forankørende. Så han ta´r vinden for dig. I et team kan man så skiftes til at ligge forrest og på den måde hjælpe hinanden fremad.

Et team

Man kan også ligge på hjul i livets løb. Man kan støtte sig til hinanden. Som kristne er vi ikke sat til at klare os selv. Vi er sat ind i et team. Et team, hvor vi hjælper hinanden. Hvor vi ikke bare hver især tænker på at klare os bedst muligt. Nej, vi tænker på hvordan hele teamet klarer sig! Vi støtter dem, der har det svært lige i dag. I morgen er det måske vores tur til at få støtte.

Vind løbet!

Bibelen sammenligner det kristne liv med et løb. Godt nok et løbe-på-fødderne løb. Men nu var der jo heller ikke cykler dengang. Vi opfordres til at vinde løbet - til at fuldføre det. Det gælder det evige liv!

Til løbe-billedet siger Bibelen også at det er ligesom en sportsmand i almindelighed: vil man nå resultater, så kræver det at man satser! Der skal trænes. Nogle ting skal undværes. Noget skal bygges op. Sådan også som kristen.

En god træner

Ingen bli'r elite-sportsmand uden en eller flere gode trænere! En kristen fuldfører heller ikke løbet uden træner-hjælp. Vi har brug for andre kristne, der kan vejlede og retlede os, opmuntre og formane os. Har du nogle kristne, der fungerer som dine trænere?

Idoler

Nu vil jeg ikke lige nævne navne. Hverken på ørne fra Herning, eller amerikanere med stærke navne eller franske bjergtrøjer eller for den sags skyld (muligvis) brækkede kraveben.. Men som alle andre store sportsbegivenheder skabes der nogle idoler. Nogle, vi ser op til. Forbilleder.

Og mange unge (og for den sags skyld også de ældre) lokale cykelryttere maser rundt i sommervarmen med drikkedunke med bestemte mærker og drømmer om at ligne en ganske bestemt af årets Tour de France - deltagere.

Kristne idoler

Vi skal ikke dyrke andre kristne. Men må gerne have dem som forbilleder. Som gode eksempler. Nogle, vi kan efterligne og lære noget af.

Lad mig slutte med et af mine kristne forbilleder: Keith Green. En amerikansk musiker, der blev kristen. I de få år, han levede derefter fik han nåde til at skrive nogle fantastiske sange og synge dem ind i mange hjerter. Jeg vil gerne efterligne hans kompromisløshed. Han sagde tingene ligeud og med stor følelse. Og humor. Han brændte for dem, der endnu ikke havde fået evigt liv. Og han prøvede at sætte gang i alle os, der selv var i gang med løbet - men som måske mest ville nøjes med at passe os selv. Han har fortjent en bjergtrøje. Nu er han hjemme hos Gud og har noget langt finere: en evig sejrskrans.

Fortsat god sommer!


Sprint Aagaard Korsholm

Skrevet af:
Sprint Aagaard Korsholm

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også