26.02.2014 12:00 Age: 5 yrs
Forfatterprofil

Tæl dine dage

{1h} FOKUS En gennemsnitsdansker lever cirka 29.200 dage. De fleste af dem er hurtigt glemt. Men ikke alle. Dem jeg husker bliver jeg klogere af. Og Gud husker dem alle.

© 2014 Photos.com

{1htxt}900 af vore levedage kan vi ikke snakke og 3500 af dem kan vi ikke høre. 2200 af dem bruger vi på at være teenagere og 5500 bruger vi som pensionister. Ud af alle disse dage kommer de dage vi bruger på at være syge, raske, arbejdsløse, forelskede, forældre, under uddannelse, underbetalte, overbetalte, søgende og tilfredse. Vores dage er ikke nemme at holde tal på, men alligevel findes der én, der kan.

Dagbog med lås 

Mange børn har for vane at ønske sig en dagbog med lås og matchende blyant til at skrive deres dybeste hemmeligheder ned i. Min dagbog var lyserød og smykket med Barbie, men indholdet var aldrig store hemmeligheder. I stedet fyldte jeg dagbogen med optegnelser fra vilkårlige dage: indkøb i Føtex, film i fjernsynet, besøg af morfar og så videre. Det er ikke umiddelbart nævneværdige dage, men de optegnelser har gjort, at jeg kan huske stort set hver eneste af de oplevelser den dag i dag.

I vores liv er der så ufatteligt mange dage. Nogen spurter forbi, mens andre snegler sig afsted, men ens for dem alle er, at jeg glemmer dem, hvis ikke jeg holder fast i dem. I det gamle testamente står der

 

”Lær os at holde tal på vores dage, så vi får visdom i hjertet.”

(Sl. 90,12)

 

Gud har allerede styr på vores dage, og har overblik over vores situation.

Velsignelser 

Hvis jeg igen lærte at holde styr på mine dage, så jeg huskede, hvad jeg har gået igennem, lært og oplevet, tror jeg, at jeg ville blive meget klogere. Jeg ville blive klogere, fordi jeg tydeligt ville kunne se, hvordan jeg har fået styrke til at klare mig igennem både gode og svære tider. Jeg ville huske at stoppe op ved de velsignelser, som jeg så ofte glemmer, fordi den ene dag bare tager den anden.

 


Forfatterprofil

Lagt på nettet 26.02.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også