18.01.2002 12:00 Age: 22 yrs

Skrevet af:
Henning Maagard

Sex - hvordan sætte grænser?

Vi har enormt svært ved at finde ud af hvor langt vi ka' gå sexuelt. Vi er enige om ikke at gå i seng sammen. I starten gik det meget hurtigt, da det virkede meget naturligt for os at udforske vores grænser, og desuden var vi "uerfarne". På et tidspunkt, hvor vi var nået til at ligge nøgne sammen og røre ved hinandens kønsdele, begyndte tvivlen om det også var rigtigt. Derfor besluttede vi os for at sætte grænsen ved ikke at gøre disse ting. Vores problem er så, at lysten til hinanden bliver så stor så vi "falder i". Grunden til dette er bl.a. at vi ikke kan finde et klart svar ud fra Bibelen, og derfor er det meget svært at holde grænserne. Vi er bange for at ødelægge noget i vores forhold ved at gå for langt, og vi er villige til at give afkald på det hvis det er det bedste for vores forhold, og hvis vi på denne måde vil kunne følge Guds vilje. Vi har brug for et meget konkret og detaljeret svar, da vi har søgt mange steder, men ikke har fundet noget håndgribeligt.

Først vil jeg sige, at det at I oplever det som svært at holde igen, er faktisk ikke synd eller forkert. Gud har i os skabt evnen til at holde af - og blive holdt af. Nogle bliver man forelsket i, og også dette er Guds gave til os. Når vi sådan bliver forelskede, så ønsker vi at give vores kæreste alt det vi kan, både for at vise at vi elsker ham/hende - give ham/hende noget ingen anden har fået af dig før - men også fordi vi oplever det skønt i samværet med ham/hende. Kærtegnene bliver også mere nærgående jo længere tid man har kommet sammen. Og har man evt. kommet sammen med en anden eller flere før nu, så er det også som om, at min kæreste - som jo er noget helt særligt og slet ikke som den sidste - så er det at han/hun skal have noget de andre ikke fik. Dette sagt som en erfaring jeg har mødt hos nogle andre unge, og IKKE sagt fordi jeg forventer, I har det sådant.

Jo, det at du/I har lyst til at smide alle hæmninger og aftaler over bord, er en del af den tiltrækning Gud har lagt ned i sit skaberværk - som bl.a. gør at vi føler begær og lyst til at være sammen - også seksuelt. Gud har også gjort det sådan at vi kan opleve nydelse ved sex, og ja, endda så meget at det overskygger alt andet vi ellers kan opleve. En Gud given nydelse......

Dyrene har også fået lysten til at have "sex" lagt i sig fra skabelsen - vi ser det jo hos kaniner og hunde - at er der hunner i løbetid, så tager det ikke lang tid før hannen har besteget hunnen, og gjort hvad der er hans "pligt/ret"! Hos dyr er det forplantning og videreførelse af deres gener der er drivkraften, og ingen tanke på følelser og troskab.

MEN vi er langt mere en dyr. Vi har oven i dette som vi deler med dyrene fået lagt vores vilje og forstand. Derfor er det rigtigt som I oplever det, at samvittigheden siger stop, når I er på vej til at gå/"går for langt". Vi skal bruge vores vilje til at sætte grænser, og til at holde dem. Det kræver til tider mange kræfter, men I skal modnes som par - og først når I over for Gud og mennesker har lovet troskab, skal det seksuelle få lov til at blomstre og gro.

I vil gerne have noget konkret - og gerne også et detaljeret svar. Jeg forsøger her: - For at undgå at I drives videre så undlad berøring/kærtegn inden for områder der er dækket af bikini (både top og bund)/badebukser. Vær ærlig - så hvis der er andre områder der "tænder" dig seksuelt, så hold også dem udenfor - og gem dem til bryllupsnatten og alle de andre nætter/dage/uger/år I har sammen derefter. - Undgå at opholde jer i lejligheder/huse hvor I er alene. Ikke bare om natten, men vær sammen med andre. Det kan være med til at bakke jeres aftaler op om Ikke at gå "for langt". - Lad være med at gøre ting sammen som I ikke kan tage med I jeres bøn til Gud. - Lad være med at gøre ting sammen, som du - hvis forholdet Ikke holder - ikke ønsker at dele med andre end din ægtefælle.

MEN som jeg startede, så vil jeg gerne slå fast, at det at I oplever at I har lyst til at gå helt til enden - fuldbyrdet sex - det er Gudgivet til jer. MEN I har også fået jeres vilje til at tøjle jeres lyster. Gud velsigner os og vores liv når vi følger hans bud og anvisninger, og også på dette punkt. Nyd forlovelsestiden sammen, og brug tiden på at lære hinanden at kende på alle andre områder, og gem så "det fineste" til sidst.

Når dette er sagt, så vil jeg godt anbefale jer en bog. Jeg ved Ikke hvor gamle I er, men Lohses Forlag har udgivet en bog der hedder "Det Fine" - skrevet af Byre & Nordvoll. Den handler om det at sex er givet os af Gud som en gave - og om at sex skal behandles SOM en gave.......

Jeg håber dette er svar på jeres spørgsmål - og jer vil ønsker jeg Guds velsignelse og kræfter til at holder "grænserne". Nyd jeres tid sammen, og hjælp hinanden med at holde igen - og give los hvor der er behov for det.


Skrevet af:
Henning Maagard

Lagt på nettet 18.01.2002

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også