18.06.2001 12:00 Age: 23 yrs
Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Må jeg drikke mig fuld?

Hejsa.. Jeg håber I har et godt svar til mig for jeg er i temmelig stor konflikt med mig selv. Jeg spekulerer på hvad min alkohol politik bør være? Hvad tror I Gud mener om at drikke sig fuld? Jeg håber på et godt svar..

Tak for dit spørgsmål! Jeg er glad for, at du spørger efter Guds vilje også på det område i dit liv - det er dejligt, når mennesker vil indrette sig efter, hvad Gud har sagt, for det er nu det bedste liv!

Med hensyn til at drikke sig fuld, har vi faktisk en klar vejledning i Bibelen. Paulus skriver til Efeserne: "Drik jer ikke berusede i vin, det fører til udskejelser, men lad jer fylde af Ånden..." (Efeserne 5,18). Dvs. her står det jo egentlig så tydeligt, vi kan ønske det: Gud synes ikke, vi skal drikke os fulde!

Når man slår op i en bibelordbog, findes der mange henvisniger til ordet vin. Begynder man at se nærmere efter, hvad der faktisk står i Bibelen, finder man ud af, at vin er en god gave fra Gud, som mange mennesker i Bibelen nyder med stor glæde. Derfor vil du også finde mange kristne i dag, som med god bibelsk begrundelse nyder vin til maden i festlige sammenhænge.

Men vi møder også en del steder i Bibelen, hvor det viser sig, at mennesker i fuldskab begår mange synder og laver dårlige ting, som kunne være undgået, hvis de havde holdt sig fra alkohol. Det er en erfaring, som mange mennesker har gjort, og den behøver vi ikke selv at prøve for at være sikker på, at det er rigtigt. Så hvis jeg skal råde dig med hensyn til din alkohol-politik, vil jeg sige: Vær varsom og opmærksom på, om du og dine venner har brug for vin eller øl på bordet, hver gang I er sammen. Men på den anden side kan du nyde en god øl eller et godt glas vin ind i mellem med god samvittighed.

Husk altid hensynet til dem, der har problemer med alkohol! Hvis du ved, du er sammen med nogen, der evt. er alkoholikere, eller har svært ved at lade være med at drikke sig fulde, er det bedste, du kan gøre at lade være at drikke noget alkohol sammen med dem for at støtte dem i, at det kan lade sig gøre at lade være. Guds velsignelse over dit liv!


Vibeke Sode Hjorth

Skrevet af:
Vibeke Sode Hjorth

Lagt på nettet 18.06.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også