06.09.2004 12:00 Age: 15 yrs

Skrevet af:
Rikke Thomassen

Hvad venter du på?

Lige nu er min mave så stor som aldrig før, og jeg venter på at fødslen skal gå i gang, og et lille nyt barn skal se dagens lys. Men det er ikke smertefulde fødselshistorier mine ører mangler at høre - inden barnet kommer, bliver det hele meget værre. Ligesom det hele bliver værre, inden Jesus kommer igen.

gravid_lille

gravid_stor

Min mave er så stor, som den aldrig før har været, og jeg går og venter på, at fødslen skal gå i gang – det kan ske hvert sekund. Når fødderne hæver og det hele er lidt besværligt, så kan det kun gå for langsomt med at få ventetiden overstået. Men de dage, hvor jeg har det godt, så er jeg ganske godt tilfreds med stadig at være fri for de forpligtelser, som et nyt barn bringer med sig, og jeg føler mig slet ikke klar til at et barn skal komme og forstyrre mit liv.

Samtidig venter jeg også på, at Jesus skal komme igen – og det kan ske hvert sekund. Når livet er svært, når mennesker sårer mig, når krigene bliver for grusomme, og ondskaben for omfattende, så kan jeg næsten ikke udholde ventetiden længere. Men til andre tider – når jeg har det godt, når freden hersker, og når der er ting, jeg gerne vil nå at opleve – så frygter jeg, at Jesus kommer netop nu, for det er jeg slet ikke klar til.

Først bliver det værre

Jeg har hørt nogle ganske vilde historier om den smerte, en fødsel er. Hvis bare man nævner ordet fødsel, så får enhver kvinde et ganske særligt og ganske fjernt udtryk i ansigtet, og de behøver ikke lukke øjnene for at genopleve den pinefulde fødsel. En graviditet kan være slem nok, men der venter en grusom fødsel, før det lille barn kommer, og lykken indfinder sig. Jeg rykker nærmere og nærmere denne smertefulde oplevelse.

Om Jesu genkomst står lige for døren, kan være svært at svare på, men helt sikkert er det, at vi kommer tættere og tættere på efterhånden som tiden går.

Også inden Jesu genkomst, skal der blive hårde tider, står der i Bibelen:

”Men det skal du vide, at i de sidste dage skal der komme hårde tider. For da vil mennesker blive egenkærlige, pengeglade, pralende, overmodige, fulde af hån, ulydige mod deres forældre, utaknemlige, spottere, ukærlige, uforsonlige, sladderagtige, umådeholdne, brutale, fjender af det gode, forrædere, fremfusende, hovmodige, de vil elske nydelser højere end Gud.” (2. Tim 3,1-4).

Før forløsningen og det lykkelige sker, bliver det hele meget værre.

Det bliver aldrig det samme

Og bagefter bliver det aldrig det samme igen. Når min mand og jeg bliver forældre, bliver vores liv aldrig igen, som det var før. Om det bliver mere lykkeligt vil jeg ikke påstå, men jeg er i hvert fald sikker på, at der venter os mange lykkelige og glædelige oplevelser, og vi kan forvente, at vores liv bliver grundlæggende forandret.

Når Jesus kommer igen bliver vores liv også grundlæggende nyt. Der kommer en ny himmel og en ny jord – en jord uden ondskab og synd, men med glæde og fred. De, der tilhører Gud, skal leve på den nye jord, og derfor er det så vigtigt, at tro på Jesus som sin frelser. ”Jeg er vejen og sandheden og livet; ingen kommer til Faderen uden ved mig,” siger Jesus (Joh. 14,6). Venter du på Jesu genkomst? Eller har du grund til at frygte, at Jesus kommer igen?

Hvad venter du på? Jesus ønsker at tage imod dig i dag, så der er ingen grund til at vente med at komme til ham.


Skrevet af:
Rikke Thomassen

Lagt på nettet 06.09.2004

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også