01.12.2004 12:00 Age: 15 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Djævleuddrivelse

Sagen fra Hillerød sygehus viser hvor dyb kløften efterhånden er mellem den "offentlige mening" og gedigen bibelsk kristendom. Enhver antydning af en åndelig virkelighed er politisk ukorrekt og mødes med hån og foragt. Vi påberåber os stadig et kristent "livssyn" men afviser samtidig pure kristendommens virkelighedsforståelse. Ja til Gud, men hellere død end levende.

Devils fork 100

Psykiatrilægen Thomas Teglgaard fik i sidste uge en næse af sin ledelse på Hillerød Sygehus fordi han havde udtalt, at i nogle særlige tilfælde kan psykiske lidelser relateres til kontakt med okkulte dæmoniske kræfter.

Dette udløser straks en syndflod af fordomme og uvidenhed, som afslører hvilke enorme skyklapper dagens politiske korrekthed er udstyret med: Skal der nu drives djævleuddrivelse på moderne danske psykiatriske afdelinger? Den iscenesatte forargelse hænger tykt i luften. Men det er stråmands-forargelse. Ingen har så meget som antydet ønsker i den retning. Thomas Teglgaard har blot nævnt hvad enhver bibeltroende kristen (plus en hel del andre) er ganske klar over, nemlig at der findes en åndelig og dæmonisk verden, som er i stand til at forstyrre menneskers sind og personlighed ganske grundigt. Også på en måde som kan forveksles med psykisk sygdom, men som ikke kan behandles som sådan.

At kunne skelne

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi her skal træde meget varsomt. Dels for ikke at dæmonisere psykiske lidelser, som skal behandles med gængse lægelige metoder. Men også for ikke at psykologisere åndelige lidelser, som kan henføres til dæmoniske kræfters indflydelse. Og hvem er så i stand til at skelne mellem det ene og det andet her? Ja, det bør jo være mennesker med grundig indsigt i begge dele. Fx en psykiatrisk læge i samarbejde med en præst.

Vi taler gerne om Gud - og såmænd også om Satan, så længe de ikke blander sig i vores hverdag. Men så snart det antydes, at der er tale om en virkelig åndelig verden, og at vi mennesker oven i købet er en del af den, ja så er Fanden løs.

Gad vist hvor mange mennesker, der i dag kunne have gået frie og raske omkring, men istedet er gemt væk på lukkede psykiatriske afdelinger fordi ingen turde foreslå at bede Gud om hjælp. Det er ynkeligt hvis den moderne psykiatri i den grad har låst sig inde i sit eget elfenbenstårn.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 01.12.2004

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også