13.01.2003 12:00 Alder: 16 yrs

Skrevet af:
JesusNet.dk

Verdens sande tilstand

Det er voveligt at skrive en bog med titlen “verdens sande tilstand”, og dækkende er den i hvert fald ikke. Det kan godt være, miljøets tilstand er blevet bedre på nogle områder, men mere bredt forstået er verdens sande tilstand præcis ligeså dårlig, som den altid har været. Den er nemlig ikke spor bedre, end de mennesker, der bor i verden.

verdenssandetilstand60.jpg

Om Bjørn Lomborg er en sand eller falsk profet, skal jeg nok lade være med at kommentere. Det må de lærde slås om. Én ting er dog slående: Tænk at et enkelt menneske og hans bog om “Verdens sande tilstand” kan skabe så meget ballade. Man kan ikke helt frigøre sig fra, at manden virkelig har ramt et ømt punkt. At han faktisk har ret i, at vi spilder milliarder af kroner på at forbedre miljøet ganske lidt, hvor de samme penge kunne have gjort langt større gavn et andet sted. Hvis det er sandt, er det jo forfærdeligt for alle de gode forskere og politikere, der åbenbart har misbrugt skattepengene de sidste 20-30 år, og så forstår man godt raseriet.

Nå, men under alle omstændigheder er det voveligt at skrive en bog med titlen “verdens sande tilstand”, og dækkende er den i hvert fald ikke. Det kan godt være, miljøets tilstand er blevet bedre på nogle områder, men mere bredt forstået er verdens sande tilstand præcis ligeså dårlig, som den altid har været. Den er nemlig ikke spor bedre, end de mennesker, der bor i verden. Hvis man ikke kender fra sig selv, hvor galt det er, kan man læse om det. Det står i den rigtige bog om verdens sande tilstand, som hedder Bibelen. Den fortæller uden omsvøb, at menneskets tanker, ord og handlinger er blevet ganske alvorligt “forurenet” - se bare på krige, krigstrusler, mord, røverier, skilsmisser, jalousi og griskhed for at nævne lidt af det.

Bogen fortæller imidlertid også om en “vandmiljøplan”, som virker overordentlig effektivt, men som ikke er udtænkt af nogen minister. Det er Guds egen plan, som han satte i værk for et par tusinde år siden ved sin søn Jesus Kristus. Hans død og opstandelse betyder, at ethvert menneske dengang og frem til i dag kan få vasket al sindets skidt væk. Det begynder med “vandbadet”, dåben, og det fortsætter hver dag med bøn, læsning i Bibelen, Guds fortsatte tilgivelse og et fantastisk håb om en kommende og evig verden. Dens sande tilstand er langt bedre, end noget menneske kan fatte.

Så velkommen i Guds store miljøplan - den omfatter også dig.


Skrevet af:
JesusNet.dk

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også