28.03.2012 12:00 Alder: 6 yrs

Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

Tro, håb og blindtarmsbetændelse

Ikke nok med at 24-årige Sara i december 2009 mistede sin mormor og måneden efter også mistede sin farmor og farfar med ti dages mellemrum - hun har også selv haft døden tæt ind på livet. Hun klynger sig til troen på Gud og det kristne håb.

Hendes farmor døde pludseligt, mens hendes farfar gennem en periode havde været alvorligt syg. Det var hårdt for Sara, og gav hende anledning til at reflektere over døden.

"Det var to forskellige måder at se døden på." Sara oplevede det anderledes med sin mormor. "For mig var hun gammel og parat til at dø. Når man så på min mormor, så var hun tryg og sikker," siger Sara.

Der er et håb

Sara hæfter sig ved det kristne håb, som kom til udtryk ved begravelserne.

"Et af kendetegnene ved dem, der mødte op til begravelserne, var, at de havde ha?bet om et evigt liv. Når man hører om evighedshåbet, som Gud har lovet, så forventer man, at det håb skal blive indfriet," siger Sara, som husker sine bedsteforældre for, at de har været nogle gode bedsteforældre, som har taget sig af hende og husket på hende.

"Ha?bet og troen bliver på en måde skrøbeligt, når man sidder til en begravelse. Samtidig bliver håbet bare meget, meget stærkt. Nok dør vi, men det er Gud, der har vores liv i sin hånd. Samtidig bliver håbet og troen så stærkt, at vi også klynger os til, at vi skal mødes hjemme hos Gud engang."

Gud styrer

Sara fik døden tæt på i sin egen krop, da hun for et par år siden blev opereret for blindtarmsbetændelse. Her fandt lægerne samtidig en kræftknude. Den har ikke bredt sig, men Sara går stadig til undersøgelser.

"Da jeg fik sygdommen, blev jeg meget bekymret. Samtidig sagde Gud: 'Sara, jeg ved godt, at du bekymrer dig, og jeg kan godt forstå det, men, fordi det er mig, der styrer det, kan du lægge alt over til mig.' Nogle gange styrer han det med hård hånd, føler jeg, mens han andre gange styrer det, som jeg gerne vil have det," siger Sara.


Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også