23.10.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Tog stilling til Jesus

Tiden som teenager var ikke så let for Jacob. Jeg var noget af en ballademager i ottende klasse, og jeg kunne ikke med min tysklærer. Derfor ønskede jeg at komme på efterskole," fortæller Jacob fra Vejle. Han valgte Skrødstrup Efterskole ved Randers, og det generede ham ikke, at det var en kristen efterskole.

etord4303-jacob187.jpg

I løbet af efterskoletiden kunne Jacob godt mærke, at der var noget særligt i måden, man var sammen på, og omgangstonen hæftede han sig også ved.

"Mens vi var nogle stykker, som snakkede, var der en kammerat, som sagde, at han ikke kunne forstå, hvordan man kunne være en kristen og så bande. Det fik mig til at tænke," forklarer Jacob, der også husker mange samtaler med skolens pedel.

Tog stilling

Da det var den rette tid for Jacob, tog han positivt stilling til kristendommens hovedperson, Jesus. Det skete i påsken 1998 på en kristen musikfestival. Men der gik næsten et år efter, at han var kommet hjem fra efterskole, inden Jacob begyndte at komme i et kristent ungdomsfællesskab.

"Jeg røg tilbage i lidt af det gamle liv, men jeg vidste, at jeg havde brug for det kristne fællesskab. Derfor kontaktede jeg Indre Missions Hus i Fredericia og fik derigennem kontakt til Indre Missions Ungdom i Vejle."

Selv blive pedel

Nu har Thomas sat tid af til at gå et halvt år på Børkop Højskole ved Vejle. Det er en bibelskole.

"Jeg havde nogle huller i mine informationer om kristendommen," siger Thomas, der er 22 år. Han er uddannet tømrer. Derfor var det naturligt for ham at vælge skolens kreative linje.

"For jeg er en handyman, og jeg ved ikke noget bedre end at bruge mine hænder."

Jacob håber på en dag at arbejde på en kristen efterskole som pedel og sløjdlærer og give det videre, han har fået gennem kristendommen.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også