16.07.2014 12:00 Alder: 5 yrs
Forfatterprofil

Tid til det lette

{1h} FOKUS Jeg bliver så magelig, når jeg holder ferie. Jeg lever af dessert hele sommerferien, men det solide måltid mad orker jeg ikke. Jeg skulker på det vigtige, og dulmer mig med det lette. Mine tilbøjeligheder bliver rigtig udstillet her i sommertiden.

Foto: Valentina Jori / freeimages.com

{1htxt}De fleste af os får i den kommende tid lov til at genopleve, hvad det vil sige, at have 3 ugers sammenhængende ferie. Sommerferie, aaaah! En tid, hvor man igen kan få lov til at prøve, hvad det vil sige at få sin nattesøvn, drikke morgenkaffe på terrassen og løbe de ture, man ikke nåede i løbet af året. Pludselig er der ikke så meget, der lægger beslag på vores tid, og dagene ligger åbne for os. For min egen del betyder det et endnu større behov for at lave dagsplaner.

Tid til det sjove

Jeg er skruet underligt sammen. Jo mindre fritid jeg har i løbet af en dag, jo mere får jeg for hånden. Eller måske mere sigende: jo mere fritid jeg har, jo mindre får jeg lavet. At stå op før klokken ni kan på sådan en julidag pludselig føles fuldstændig uoverskueligt. Eller at skulle handle ind, eller bede eller tage i kirke. Jeg bliver så magelig. Det har fået mig til at tænke over, hvad det så er, jeg rent faktisk får dagens timer til at gå med, og resultatet er, at det er alt det ”lette”. Jeg kan sagtens finde tid og overskud til at spille computer, eller til at læse en roman, eller til at se fjernsyn, eller til at tage en middagslur. Jeg kunne leve af dessert hele sommerferien, men det solide måltid mad orker jeg ikke.

Tid til det vigtige 

Man bliver bare så frygtelig uoplagt af kun at spise kage og is – hvis du forstår, hvad jeg mener. Jeg har brug for solid føde. Og det gælder ikke kun bogstaveligt talt, det gælder også i livets andre aspekter. Jeg har brug for stadig at tage mig sammen til at bede, tage i kirke, læse i min bibel, tage ordentligt tøj på, rydde op og alt det andet. Mine tilbøjeligheder bliver udstillet her i sommertiden, men de er der hele året rundt. Jeg skulker på det vigtige, og dulmer mig med det lette. Jeg bekæmper det med flueben på min dagsplan. Hvad gør du?

 


Forfatterprofil

Lagt på nettet 16.07.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også