06.08.2014 12:00 Alder: 5 yrs
Forfatterprofil

Skybrud

{1h} FOKUS Så blev vi i Børkop igen ”berømte” i medierne som det sted, der fik et mega-voldsomt skybrud. Så kælderen er igen et badebassin. Jesus taler også om skybrud – men det er af en noget voldsommere slags.

Foto: mike_expert / istockphotos.com

{1htxt}Sommer og s...

Super-dejligt med en varm solfyldt sommer! Men varme somre kan åbenbart godt skabe nogle fronter, der gir skybrud. Og det kan kommunens kloakrør slet ikke følge med til. Så vandet står bare op af alle riste og rør og fylder vore kældre! Øv, øv. Men så er det heller ikke værre: vi har en forsikring, hvis meget bliver ødelagt. Og huset styrter jo ikke sammen. Så efter en del affugtning er det helt ok igen.

Skybrud for alvor

I teksten til gudstjenesten på søndag taler Jesus om et ganske anderledes skybrud. Han sammenligner menneskers liv med det at bygge et hus.

I Jesu historie bygges de to huse på to meget forskellige fundamenter. Husene ser muligvis ens ud - men efter storm og skybrud er forskellen tydelig. Det hus, der havde fundamentet på klippen, står uskadt. Det hus, der blev bygget lidt hurtigt og nemt ovenpå sand, er fuldstændig skredet sammen og ligger som en mudderfarvet ruin.

Jesus taler om menneskers liv og stiller spørgsmålet: På den store Dommedag - vil dit liv så holde eller falde sammen? I al ubeskedenhed mener Jesus, at de eneste liv, der vil holde på Dommedag, er dem, der er bygget på ham. Ingen forsikring eller kommunal byggeplan kan hjælpe her. Så lad os bygge på den tilgivelse, kun Jesus kan give os!

 


Forfatterprofil

Lagt på nettet 06.08.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også