31.01.2012 12:00 Alder: 6 yrs

Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

Sara og Gud vandrer sammen

Sara er 19 og flygtning fra Irak. Hun er kristen, men fik det i en periode meget svært med Gud. Hun forklarer det sådan: "Et eller andet sted var jeg fuldt overbevist om, at Gud vandrede sammen med mig, men det føltes bare ikke som om, at han gik ved siden af mig. Det føltes som om, at han bare overvågede mig."

I en periode glemte og ignorerede Sara Gud. "Når jeg ikke bad om tilgivelse, var det som om, at synden hobede sig op, lag på lag. Så kom skammen og den dårlige samvittighed. Jeg var for stolt, hovmodig og egoistisk til at bede om nåde og tilgivelse," fortæller hun.

"Det hele blev for tungt at bære på selv."

Depression

Kulminationen kom en tidlig morgen

"Jeg kunne ikke tage mig sammen til at rejse mig fra sengen. Jeg havde ikke lyst til at være sammen med nogen, og jeg følte mig helt tom inden i," siger Sara.

"Jeg fik at vide hos lægen, at det var en depression. Folk omkring mig vidste ikke, hvordan de skulle håndtere det. Jeg følte, at jeg oplevede svigt. Familielivet lå nærmest i ruiner, og venner svigtede. Til sidst forventede jeg næsten også, at Gud ville svigte."

Rigtig rækkefølge

En af de bibeltekster, der fik betydning for Sara, var beretningen om helbredelsen af den lamme mand i Kapernaum.

"Til sidst var det vigtigste ikke at blive rask. Det er det grundlæggende for at have det godt inden i: At blive tilgivet. Det er det, der sker med den lamme i Kapernaum: At Jesus først tilgiver mandens synder og derefter tager sig af den fysiske helbredelse. Det var det, jeg kunne se, jeg havde brug for," pointerer Sara.

Efter bønnen om tilgivelse skete der en forandring.

"Brostenen, skylden og skammen på mit hjerte, var væk, men depressionen forsvandt ikke lige med et fingerknips," siger Sara.

"Lige nu kæmper jeg med at få prioriteret tid med Gud, med mig selv og min familie, fordi jeg ikke ønsker, at tiden med Gud skal forsvinde igen."

For Sara betyder hendes kristne tro, at hun er skabt på ny.

"Det kan måske være svært for folk at forstå, men det betyder, at jeg er frelst. Jeg har sagt ja til, at Gud kan reflektere sig i mig. Jeg har sagt ja til, at jeg vil vandre med ham resten af livet," siger Sara.


Skrevet af:
Niels Christian Melgaard

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også