06.01.2010 12:00 Alder: 10 yrs

Skrevet af:
Marie Jensby

Sagen forældet - du går fri!

En retssag i USA har fyldt meget i de danske medier den seneste tid. Det er sagen mod en dansk kvinde, Camilla Broe, som beskyldes for at være indblandet i narkosmugling for mange år siden. Seneste nyt er, at sagen er forældet og Camilla snart bliver sat på fri fod i Danmark igen. Men bliver hun også sat fri fra skyld og skam?

Sagen forældet

Hvis Camilla er uskyldig, så er det jo fint, at hun bliver sat på fri fod igen. Men nu er det jo fordi, sagen er forældet, at hun bliver sendt hjem. Der vil ikke blive ført en retssag. Skylden og straffen bliver ikke placeret. Der bliver ikke ryddet op i det, der er sket en gang.

Men holder det i længden?

Et mantra i vores moderne verden, at det hele er samfundets skyld. Og så kan jeg ellers stå der med min skyld og skam og få at vide, at det slet ikke er min skyld. Eller Camilla kan måske sidde der i USA og vide, at hun gjorde noget forkert en gang for mange år siden, men nu er det så længe siden, at vi ikke vil bruge tid på det længere? Bliver hun så sat virkelig fri? Ja, hun skal ikke være i fængsel, men er hun også sat fri fra skyld og skam?

Kender min skyld

Personligt ved jeg, at jeg er skyldig i rigtig mange ting. Mange gange gør jeg noget, der går ud over andre - og jeg kan ikke dække mig ind under, at det vist bare er samfundets skyld. Og jeg oplever, at når jeg bliver stillet til regnskab, så får jeg muligheden for at erkende min skyld og tage min straf.

Da jeg som barn tog nogle penge fra min mors pung, så spurgte hun: Er det dig, der har gjort det? Og jeg kunne sige: Ja, og jeg er ked af det. Det var min skyld, at pengene manglede i pungen. Og nu kunne jeg gøre det godt igen. Min mor kunne have sagt: pengene mangler, måske er det dig, men jeg glemmer det bare, for det er jo to dage siden, det skete. På den måde ville jeg være gået fri. Men ville jeg være blevet sat fri fra min skyld?

Han tager min skyld alvorligt

Tænk, hvis Jesus så på mig og sagde: Det er så længe siden, du gjorde det og det forkert. Det er forældet. Retssagen er aflyst. Ville det være barmhjertigt? Det ville måske være rart her og nu - men jeg er faktisk glad for, at Jesus ikke tager let på min skyld og opfordrer mig til at få den frem i lyset. For på den måde bliver det til virkelig frihed, når han sætter mig fri. Skylden er placeret. Der kan gøres op med det.

Jesus tog faktisk min skyld så alvorligt, at han selv har taget straffen for den. Nu er spørgsmålet så, om jeg tager det faktum, at han tog straffen, så seriøst, at jeg er villig til at bekende min skyld?


Skrevet af:
Marie Jensby

Lagt på nettet 06.01.2010

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også