10.06.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Benna Asmussen Hørlück

Skrevet af:
Benna Asmussen Hørlück

Rockere og hyklere

Jeg så DR-dokumentar forleden, Et program der ikke nøjes med at rejse spørgsmål, men som gravede længe nok, til de fandt svar. Spørgsmålet var: ”Hvor får Rockerne deres penge fra?” Det er indlysende, at deres livsstil med dyre luksus biler og Harley Davidson motorcykler ikke harmonerer med en bistandshjælp eller anden overførelsesindkomst, hvilket er situationen for en del rockere. Hvem finanserer deres rockerborgere, private vilaer, luksus biler og mortorcykler?

fokus-HA60.jpg

Bankerne har sagt nej til at låne dem, men så kommer en række smarte private forretningsfolk med sans for at score kassen, og gør de forretninger som rockerne har brug for. Rockerne er tilfredse. De får finanseret deres behov – og de har deres egen måde at hente pengene hjem til afdragene.

Først syntes jeg, det var lige lovlig grænseoverskridende, at udlevere navne på forretningssfolk, og dokumentere de lån der er i en række tilfælde er givet rockere, på helt legal og lovlig vis. Men som programmet skred fremad, bliv det klart for mig, at det ikke handler om lovligt eller uvlovligt, og jeg tror, at specielt 3 navngivne forretningsfolk må have følt sig mere og mere urolige. Måske kan de ikke knaldes af politiet, men kan de nyde deres økonomiske fremgang, se sig selv i spejlet og deres børn i øjnene, hvis de ved, at de penge de tjener på deres forretninger med rockerne kommer fra narko og anden organiseret kriminalitet? Er det okay? Hvad hvis deres egen datter havnede i et narkomisbrug, ville de så være lige så kolde overfor, hvordan Rockerne skaffede penge til de mange afdrag?

Jeg håber ikke luppen tages væk fra de sager. Det er en rådden moral, og det er destruktivt for vores samfund. Bare stik kamera op i ansigtet på dem, og frem i offentligheden med deres beskidte moral, så deres forretninger kan krakke. Deres pæne overflade er bundrådden på bagsiden, hvis de bevidst lukker øjenene for deres moralske ansvar.

Hykleri

Det er det, der kaldes hykleri. At få det til at se pænt og rent ud på overfladen, og så i det skjulte rode med det værste snavs. Jesus lærer os noget om det. Han advarer mod hykleri, det virker som surdej (der iblandes dej som gær) det spreder sig, og vokser. Vi skal tage os iagt, siger han.

Der er intet hemmeligt, som ikke skal åbenbares, intet skjult, som ikke skal blive kendt. Derfor: hvad I har sagt i mørket, skal blive hørt i lyset, hvad I inde i kamrene har hvisket folk i ørerne, skal prædikes ud fra tagene. (et citat fra Jesus i Lukasevangeliet)

Jeg ved ikke om dit liv kunne klare at blive vist som et dokumentar-program, om det du troede var sagt under 4 øjne, eller blot hvisket i nogens øre bag lukkede døre, om det alt sammen er noget, der kan blæses op på en storskærm til offentlig skue. Jeg ville nok selv gerne have mulighed for at redigere lidt væk hist og pist.

Jesus lærer os, at med tanke for den endelige dom, skal vi holde os fri for hykleri. Det er ikke domstolene vi skal frygte – det er heller ikke en eventuel offentlig hetz. Det handler ikke om , hvorvidt jeg har overtrådt landets love, men det handler om Guds lov, kærlighedens lov, og det er Guds dom, der tæller på dommedagen. Tror vi på det? Ja, vi tror på, at vi skal komme til at stå til regnskab for den hellige Gud. Intet kan vi skjule for ham. Derfor må vi erkende, at vi har brug for tilgivelse. Vi må opgive hykleriet og gå til bekendelse over for Gud. Gør vi det åbner vi vores sind for tilgivelsen – og der er intet vi behøver at skjule. Guds tilgivelse er stor nok til alt – selv det værste hykleri.


Benna Asmussen Hørlück

Skrevet af:
Benna Asmussen Hørlück

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også