13.04.2004 12:00 Alder: 14 yrs

Skrevet af:
Rikke Thomassen

Påsken holder liv i rygtet

Jerusalems Dagblad år 33: "Mens terroristen Barabas nu nyder friheden efter sin løsladelse i fredags, går der forlydender om, at manden fra Nazaret, der fredag blev korsfæstet for at have sagt, at han var Guds søn, nu er blevet levende igen ... "

Golgatha

Som nybagt journalist kan man komme til at fundere over, hvordan påskens historie ville lyde, hvis man omkring år 33 efter Kristi Fødsel havde været nyhedsreporter ved Jerusalems Dagblad. Så her er mit bud på det:   

"Mens terroristen Barabbas nu nyder friheden efter sin løsladelse i fredags, går der forlydender om, at manden fra Nazaret, der fredag blev korsfæstet for at have sagt, at han var Guds søn, nu er levende igen.

En kvinde gik i går ud til hans grav, som ligger i en velhavende vens have, for at sørge over den døde Jesus, men graven var tom, da hun ankom. Da jeg talte med hende, var hun oprevet over synet.

”I haven spurgte jeg gartneren, hvor han havde lagt ham. Jeg fik intet svar. I stedet sagde han: ”Maria” - mit navn - og så kunne jeg pludselig se, hvem det var. Det var min Jesus,” siger en stadig overrasket og glad Maria Magdalene, en dame af lidt tvivlsomt rygte.

Disciplene er lykkelige 

Også andre påstår, at de har set ham. Sent i går aftes fortalte nogle af de disciple, der har fulgt 'Menneskesønnen' i lang tid, at de sad sammen, da Jesus pludselig stod midt iblandt dem. De havde ikke hørt ham komme ind, så de blev meget forskrækkede. Fiskeren Simon, som af Jesus kaldtes Peter, fortæller:

”Først troede jeg det ikke, for han var jo død. Men Jesus viste os sine hænder og fødder med tydelige huller fra de store søm. Så blev han hos os, og vi hyggede os i mange timer. Vi er selvfølgelig lykkelige over, at Jesus lever, selv om han efter vores samvær igen forlod os,” sagde en glad Simon Peter sent i går aftes.

Jesu modstanderne er dog enige om, at hans tilhængere har grebet disse påstande frit ud af luften. Modstanderne er i øvrigt særligt ærgerlige over, at gravvagterne passede så dårligt på Jesu lig, at de må indrømme, at det er væk. De påstår, at disciplene må have fået fjernet liget."

Død og opstandelse er forudsagt

Sådan kunne Jerusalems Dagblad have rapporteret. Der kunne også have været et interview med de to kvinder, Maria Magdalene fulgtes med til graven – de mødte en engel. Der burde også have være udtalelser fra nogen af dem, som fredag konstaterede, at Jesus var død, og dem som skulle vogte graven.

Jerusalem Dagblad burde også have gravet i, hvorfor Jesus netop skulle korsfæstes. Hans venner ser nemlig korsfæstelsen som en klar opfyldelse af jødernes hellige skrifter.

I Det Gamle Testamente står for eksempel: ”De har gennemboret mine hænder og fødder.” Eller ”han blev gennemboret for vore overtrædelser og knust for vore synder”. For de Jesus-troende passer det perfekt til den måde, han blev henrettet på. De siger også, at det passer perfekt med, at Jesus er død for deres synders skyld.

Hvorfor gav Jesu modstandere ham ikke en anden død end korsfæstelsen? I princippet havde de muligheden. Men dem, der nu siger, at de følger Jesus, ser et væld af profetier i Det Gamle Testamente opfyldt: Jesus forrådes for 30 sølvpenge; han fik eddike at drikke inden han døde, hans klæder blev delt ved lodtrækning, og han opstod efter tre dage.

En af mine lærere på Journalisthøjskolen sagde engang om Bibelen: ”Jeg kender slutningen – han dør til sidst”. Han har stoppet med at læse for tidligt. Jeg kender slutningen – han opstod igen. Og faktisk er jeg jo her - 2000 år siden - ikke reporter, men vidne: Jeg ved, at han lever, for jeg har mødt ham. Vi taler sammen hver dag, og vi følges ad overalt.


Skrevet af:
Rikke Thomassen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også