03.09.2014 12:00 Alder: 5 yrs
Forfatterprofil

Ny istid på vej?

{1h} FOKUS Da mine børn var små, vakte det stor glæde, hvis vi erklærede, at ”Nu er det istid!” For det betød, at nu skulle vi ha is! Ellers er ”istid” enten noget, der hører en fjern fortid til, eller noget eksperter frygter vil komme igen som følge af klimaforandringerne. Desværre er vi nok ved at opleve en helt anden og meget mere aktuel tid med ødelæggende kulde.

IS mærker kristne huse med N - Nasrani (kristen)

{1htxt}IStid

Er verden ved at gå ind i en IS-tid, hvor "IS" ("Islamisk Stat") og lignende organisationer vil terrorisere verden? Vi ser i hvert fald, at ligesom de gamle istider truer denne med at skyde sin ødelæggende kulde ind over alt levende. Hvordan skal vi forholde os til truslen om en ny Istid? Det må hver enkelt naturligvis selv afgøre, men her er nogle guidelines, jeg selv finder hjælp i:

Gud har magten

Det er hverken Islamisk Stat eller nogen anden magt i denne verden, der dybest set bestemmer. Det onde har et stort spillerum i denne verden, men det er altid Gud den Almægtige, der afgør spillet. Han bestemmer suverænt, hvornår denne verden går under. Så på de helt store linjer kan vi være trygge og høre Bibelens "Frygt ikke for mennesker!".

Bibelen fortæller os, at der vil ske mange forfærdelige ting i denne verden inden Gud kommer og skaber en ny verden. Til gengæld vil den nye verden være 100% god og dermed helt fantastisk. Og den vil vare altid! Min trøst ligger altså i to ting: "Gud har styr på det her" og "Det ender alt sammen godt til sidst".

Vi kan bede

Vi kan være med til at præge verdenshistoriens gang ved at bede. Bede for de mange, der lider på grund af Islamisk fundamentalistisk had. Bede for vore kristne brødre og søstre, der oplever uhyrlige grusomheder. Bede om, at de må opleve det under, at de kan holde fast i troen og bekendelsen. Bede for alle andre, der lider. Bede for de stakler, der er blindet af det islamiske had. Bede om, at de må se sandheden. Bede for denne verdens stormagter, at de må handle med visdom og mod. Bede for os selv, at vi ikke må blive skræmt væk fra frimodigt at forkynde det kristne budskab og hjælpe der, hvor vi nu kan.

Og først og sidst bede om at verden må se Jesus og erfare den eneste varmekilde, der kan gøre op med IS-tider: Guds kærlighed 

 


Forfatterprofil

Lagt på nettet 03.09.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også