04.07.2012 12:00 Alder: 6 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Kristen og rapper

Dan Conrad fra Albertslund er rapper og har de sidste otte år erklæret sig kristen. " Mine tekster ændrede sig og endte med at blive Gud-centrerede," fortæller den 27-årige salgsassistent, der som ny kristen lyttede til meget amerikansk, kristen hip hop.

I syvende klasse ville Dan ellers ikke have noget med Gud at gøre, det gav han præsten klar besked om til konfirmationsforberedelsen. Men på HF fik gode venner, der var kristne. Han fik lyst til at læse i Bibelen, og han fik Det Nye Testamente, som han læste i derhjemme.

Jesus som sandheden

"Jeg blev særligt grebet af bjergprædikenen i kapitel fem til syv i Matthæusevangeliet. Det var en fjern verden, men den fangede mig, for den handlede om tilgivelse på alle planer," fortæller Dan, der arbejder i "Kødbyen" i København.

Da han kom til slutningen af Det Nye Testamente undrede han sig over, at der var blanke sider.

"Jeg tænkte, at der måtte mangle noget. Jeg tørstede efter at vide mere, så jeg købte hele Bibelen og læste den. Jeg begyndte at kunne se sammenhængen mellem Det Gamle og Det Nye Testamente," siger Dan, der før havde studeret Koranen og andre religiøse skrifter. "Men Bibelen er den eneste bog, der omtaler Jesus som sandheden."

En omvæltning

Stille og roligt blev kristendommen en personlig størrelse for Dan, hvor han også måtte erkende, hvem der har magten i livet.

"Det var en ydmyg proces at erkende, at Gud er den, der har styr på mit liv," forklarer Dan. Hans liv har taget en drejning på 180 grader, og det har betydet farvel til nogle venner og goddag til nogle nye.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også