12.06.2002 12:00 Alder: 22 yrs
Forfatterprofil

Kan kristne og ikke-kristne være venner?

Skal man som kristen have kristne venner? Kan man godt have ikke kristne venner og være sammen med dem ,hvis man ikke selv bander eller synder på anden måde, som de måske gør?

Svaret er Ja til begge dine spørgsmål.

Men jeg vil godt sige lidt mere til dig, for jeg kan regne ud, at der er en bestemt grund til, at du spørger. Det er ikke sikkert ,jeg gætter rigtig, og i så fald må du skrive igen.

Først om man SKAL have kristne venner: Når du spørger om du SKAL have kristne venner, så vil du med andre ord vide om det er nødvendigt. Det spørger vi om, når det er noget, vi synes ,er besværligt eller lige så gerne vil være fri for. Der kan være mange grunde til, at du vil finde ud af, om det er okay, ikke at dyrke det der med kristne venner så meget. Måske kender du ikke lige nogen på din alder, der hvor du bor, måske er der ikke rigtig nogen du lige "svinger" med, eller måske har du bare ikke rigtig lyst af en eller anden grund.

Men jeg vil gerne vende det lidt på hovedet for dig - for det handler ikke om at finde ud om det er noget man SKAL, men at du selv finder ud af, om du har brug for det. Spørg dig selv, om du ikke vil være glad for at have en eller nogle venner, der forstår det, at du har tillid til Gud og laver en masse, der har med Gud at gøre? Er det ikke fedt med en ven, der glæder sig til nogle af de samme ting, en du kan snakke med om dine oplevelser og som forstår det, en du kan lægge planer sammen med?

Jeg vil ønske for dig, at du kan få sådan en ven og opleve det som noget rart og trygt, at I begge kender Gud. Jeg vil opfordre dig til at tænke over, hvordan du kan få sådan en ven / venner. Hvis der er en kristen klub eller lign, hvor du bor, så giv det en chance. Der kan også være der er nogen dér, der lige mangler sådan en kammerat som dig. I hører på en måde til i samme familie. Der er noget der knytter jeg sammen, for I ber til Gud jeres Far. Hvis der ikke er en klub lige der, hvor du bor, kan det være der er en i nærheden, som du måske kan blive kørt til. Ellers kan du i hvert fald tage med på nogle kristne lejre, og finde nogle venner. I kan maile, og ringe sammen, besøge hinanden i weekender og meget andet. Så mit svar er JA, du skal prøve at få kristne venner, for du har brug for det - og jo ældre du bliver, jo mere vigtigt bliver det.

Så til det andet, om man godt kan have ikke-kristne venner: Ja det kan du. Og du kan være sammen med dem, og du kan dele alt det, du har lyst til med ikke-kristne venner. Du kan være aller-bedste ven med en der ikke tror på Gud. Men som du selv siger, kan der godt være nogle ting, I gør forskelligt, f.eks det med bandeord... Det kan også være, at I ikke helt morer jeg over de samme vittigheder. Du har din tro, og din ven har sin - eller måske ved han ikke, hvad han tror. Det er jo ikke alle, der har fået helt de samme chancer for at opdage, at Gud er en virkelighed, og ønsker at have noget med os at gøre. Det kunne jo være, at du er den eneste dine venner har mødt, som be´r til Gud. Hvis det er en god ven, så vil han ikke synes, du er underlig eller små-dum. Så vil han opleve, at den del af dit liv er vigtigt for dig - selvom han ikke helt forstår det - og så vil han ikke prøve at få dig til noget, som du ikke har lyst til. Venskab handler om tryghed - og sådanne venner skal du samle på. Uanset om de er kristne eller ej.


Forfatterprofil

Lagt på nettet 12.06.2002

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også