06.05.2004 12:00 Alder: 14 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Jeg måtte vælge

Efter flere års usikker søgen efter tryghed og frihed har Lone Saugmann nu fundet en personlig tro på Jesus. "Troen på Gud var en del af mig, men jeg ville også leve et andet liv" forklarer Lone, som til sidst måtte vælge. "I dag oplever jeg, at Gud er med mig, og det er den ægte tryghed for mig".

Lone Saugmann 100px

Lone Saugmann er opvokset i et kærligt og kristent hjem, men hun gik usikker og famlende ind i voksenlivet. Det var en svær verden.

"Troen på Gud var en del af mig, men jeg ville også gerne gå i byen med vennerne og leve et andet liv," forklarer Lone, som i kortere perioder kom i forskellige kristne fællesskaber, men flere flytninger gjorde, at hun ikke nåede at falde til. Derfor oplevede hun, at hun stod ret alene med sin tro på Gud.

Brug for omsorg

Uddannelsesmæssigt søgte Lone også efter den rigtige vej at gå. Det bragte hende til København som ung pige i huset og som medarbejder på et soldaterhjem. Derefter vendte hun hjem til Løsning, hvor forældrene bor, og tog tiende klasse på VUC.

Lone blev også medarbejder på et kristent sted, hvor man tog sig af misbrugere.

"Jeg begyndte at læse i Bibelen, og det gav mening for mig. Jeg lærte også at bede", forklarer hun.

Men i sommeren 1999 flyttede hun sammen med en ven som hun ikke kunne dele troen på Gud med.

"Jeg vidste godt at det ikke var det rigtige, men jeg søgte et eller andet, og han gav mig den omsorg, jeg havde brug for."

Jeg savnede troen

To år senere slog Lone op med ham.

"Det var ikke det, jeg ville. Jeg savnede troen på Gud, og han bad mig vælge," fortæller Lone, som nu bestemte sig for at læse til pædagog i Jelling. Det var i 2002.

Her faldt hun til i et kristent studenterfællesskab, og det bragte tid og ro i hendes liv til at læse i Bibelen og tænke.

I dag er Lone 29 år, og har fundet en personlig tro på Jesus, som gør hende glad.

"Når jeg læser i min bibel, oplever jeg, at jeg har fællesskab med Gud, som giver mig frihed til at være den, jeg er. Jeg kan ikke have en bedre hverdag. Gud er med mig, og jeg tror på, at jeg ikke er alene. Det er er den ægte tryghed for mig," forklarer Lone.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også