23.04.2008 12:00 Alder: 10 yrs

Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

Jeg er med jer alle dage

Om 48 timer fra skrivende stund forventer jeg at befinde mig i et accelerat-tog et sted mellem Rumæniens hovedstad, Bucharest, og havnebyen Gala?i, der ligger ved bredden af Donau - og ikke så langt fra, hvor Ukraine og Moldavien støder sammen med det nordøstlige Rumænien. Jeg skal besøge en god veninde, som bor der. Af forskellige årsager er det nødvendigt, at jeg på egen hånd finder de 250 kilometer fra lufthavnen til rejsens endelige mål. Til gengæld er jeg blevet rigeligt udstyret med instruktioner om buslinier, taxapriser og tog-tider samt nogle telefonnumre og små tips at støtte mig op ad.
 

Rumænsk tog

(Foto: Razvan Varna / CC 3.0)

Mit rumænske er ikke hvad det har været. Faktisk har det aldrig været noget som helst, bort set fra, at jeg kan sige på gensyn og har lært mig det rumænske ord for 'tak'. Så det er godt at vide, at jeg kan ringe til min værtinde, hvis jeg løber ind i uventede problemer. På den måde er jeg alligevel ikke helt alene, selv om jeg vil være en fremmed på et fremmed sted.

Det lidt pudsige er, at jeg dernede får lejlighed til at fejre påske igen. Den ortodokse kirkes tidsregning følger nemlig ikke den vestlige kirkes. Og i år er der over en måned mellem de to påskedage. Det passer lige med, at det er Kristi Himmelfartsdag dagen efter min hjemkomst. Det sætter de to kirkelige højtider i endnu skarpere kontrast til hinanden: Jesus farer i dødsriget om søndagen - og farer til himmels om torsdagen.

Jeg har altid haft let ved at se for mig, hvordan Jesu disciple hang med næbbet i uhyggelig tavshed og følte sig forfærdelig alene og efterladte, da det stod klart, at Jesus virkelig var død. Og jeg har på samme måde også let ved at forestille mig, hvordan de et par og fyrre dage senere stod med åben mund og polypper og glanede op i luften, mens Jesus forsvandt op i himlen. Efterladte igen. Men ikke alene, for Jesus havde lige sagt til dem, at "jeg er med jer alle dage indtil verdens ende" (Matthæusevangeliet 28,20).

Det løfte gælder for alle, der hører Jesus til. Uagtet om de sidder og trykker på taster en onsdag aften eller bumler rundt i et tog i østeuropa.


Skrevet af:
Peter Guldager Dahl

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også