17.10.2001 12:00 Alder: 22 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Hvordan være sikker på at Gud er til?

På hvilken måde skal jeg kunne mærke Guds nærværelse, så jeg kan vide jeg er en kristen - og hvordan kan jeg da vide at det er ham og ikke bare nogle følelser jeg har!? Jeg har flere gange følt Gud har været mig nær men hvordan kan jeg med sikkerhed vide det? Jeg kan ikke nævne nogle konkrete eks. på at Gud med 100% sikkerhed har hjulpet mig i mit liv for hvordan kan jeg vide at hvis der f.eks ikke sker mig noget i en bilulykke, at det er Gud og ikke skæbnen? Eller hvis jeg beder Gud om noget og jeg får det, hvordan kan jeg vide det ikke er tilfældigt?

Jeg forstår godt dine spørgsmål. Jeg tror det er nogen af den slags spørgsmål de fleste tænkende kristne mennesker stiller sig selv af og til: Er dette med Gud bare indbildning? Hvordan kan jeg være sikker på at Gud er den jeg tror han er og som Bibelen fortæller mig om.

Først må jeg sige dig at Guds nærværelse - ja, Guds eksistens - kan du ikke forvente at mærke. Du har helt ret i at det du mærker og føler lige så vel kan være noget andet end Gud. Derfor kan du ikke bygge din tillid til Gud på hvordan du føler eller mærker ham.

Du kan heller ikke bygge din tillid til Gud på hvordan du oplever at han hjælper dig og svarer på dine bønner. Du har ret i at også det kan være tilfældige lykkelige sammentræf.

Gud har valgt at åbenbare sig for os og give sig til kende på en måde som vi faktisk kan afvise som indbilding eller tilfældighed. De fleste mirakler lader sig enten forklare naturligt eller også er det muligt at gentage dem uden forbindelse med tro på Gud. Selv et mirakel er altså ikke noget bevis!

Mange har spurgt efter blot et enkelt skudsikkert bevis, men Gud giver os ikke den slags. Forholdet til Gud bygger alene på tro og det er sådan Gud vil at vi skal kende ham og have tillid til ham: gennem troen alene. Tro er en overbevisning som Guds ånd selv føder i vore hjerte, men som vi samtidig har mulighed for at afvise og ignorere.

Netop det med troen er den største anfægtelse for mange - både kristne og ikke-kristne. Hvorfor vil Gud at det skal være sådan? Jeg kan ikke svare dig på det, men det kan hænge sammen med dette at Gud ikke vil tvinge os til at tro på ham, men vil at vi skal tro på ham af kærlighed. Og som bekendt er kærligheden heller ikke nem at forklare eller bevise.

Du kan kun få sikkerhed for din tro på een måde. Og det er ved at holde fast i troen på Gud helt indtil den dag, da Jesus kommer igen for at oprette det nye evige rige som han har lovet til alle som tror på ham. Først den dag skal din tro blive afløst af 100% sikkerhed.

Jesus siger i Johannesevangeliet 7,17 "Den, der vil gøre hans vilje, skal erkende, om min lære er fra Gud, eller om jeg taler af mig selv". Jeg forstår det sådan at kun ved at stole på Gud og tro på ham kan vi nå til den erkendelse at han er sand. Jeg tror ikke at en eneste kristen skal blive til skamme den dag Jesus kommer synligt igen.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 17.10.2001

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også