16.10.2002 12:00 Alder: 22 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Hvor skal jeg begynde at læse i Bibelen?

Jeg har tænkt mig at læse hele bibelen på et år, dvs. 3-4 sider om dagen... Det er et stort skridt for mig da jeg hader at læse!! MEN jeg elsker Gud, så jeg prøver alligevel... eller det vil sige, jeg har prøvet et par gange... Jeg kører hele tiden fast ved Mosebøgerne... Hvad skal jeg gøre? Jeg har hørt, at der er et bedre sted at starte i Bibelen, men hvor er det?

Det er en flot beslutning du har taget og jeg kan kun ønske dig god arbejdslyst. Men du skal også vide at det er en stor mundfuld du tager. Måske skulle du blot satse på Det nye Testamente..?

Som du selv har erfaret det, så er Bibelen ikke som andre bøger der bør læses fra start til slut. Bibelen består af 66 forskellige bøger og er skrevet og samlet over en periode på 1500 år af mindst 40 forskellige forfattere. Der er en vis kronologi i skrifterne, men den er ikke konsekvent.

Som ny bibellæser vil jeg anbefale at du begynder med eet af de 4 evangelier som indleder Ny Testamente. De er ikke ens, men de fortæller alle 4 om Jesu liv, hvad han sagde og gjorde. Skal vi forstå Bibelen som helhed må vi begynde med Jesus. Meget i Gammel Testamente giver ikke meget mening for os i dag hvis ikke vi læser og forstår det i lyset af Jesu ord og handlinger.

Start evt. med Lukas-evangeliet eller med Markus-evangeliet. Fortsæt så med Apostlenes Gerninger og et par af de mindre Paulus-breve, fx brevet til Efeserne. Det store og vægtigste brev i NT er Paulus brev til romerne.

Først herefter bør du bevæge dig til GT og dér begynde med fx Salmernes bog og Esajas Bog, som begge citeres meget i NT.

Under alle omstændigheder vil jeg anbefale dig at du anskaffer dig noget hjælpe-litteratur. Der er meget i Bibelen som ikke umiddelbart er forståeligt uden en vis baggrundsviden om tiden og omstændighederne. Dette kan fx bibelhåndbøger og studielitteratur hjælpe dig med.

Jeg kan anbefale dig flg. bøger, som alle kan bestilles direkte på nettet:

Forstår du det du læser?

Miniguide til Bibelen? (kun 25 kr)

Studieguide til Bibelen I

Studieguide til Bibelen II

Lohses Bibelhåndbog

Jeg vil også anbefale dig at kigge på Bibellæserringens hjemmeside

. Her kan du bestille forskellige studiehæfter og bibelforklaringer. Desuden er der en række gode artikler om bibelen og om at læse i den.

Endelig kan jeg anbefale dig at du undersøger om der et sted i nærheden af dig afholdes såkaldt Bibelmaraton. Det er et projekt sat i gang af Det danske Bibelselskab, som går ud på at man i en gruppe sammen læser hele Bibelen på et år. Over 100 menigheder og grupper er foreløbig med i dette. Ring til Bibelselskabet (3312 7835) og hør hvor det nærmeste bibelmaraton afholdes.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Lagt på nettet 16.10.2002

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også