10.05.2002 12:00 Alder: 22 yrs

Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Hvor gammel er jorden?

Hvor gammel er Jorden? Den må jo utvivlsomt være ældre end 2002 år,eftersom Adam og Eva, tilsyneladende, blev sat i Edens Have til at begynde med.

Du har ganske ret i, at Jorden utvivlsomt er ældre end 2002 år. Vores årstal siger jo slet ikke noget om Jordens alder, men er blot en fælles vedtaget tidsregning fra Jesu omtrendtlige fødselstidspunkt.

Undersøger man hvad Bibelen siger, så kan man med lidt god vilje følge slægtstavlerne, og derved når man en alder på Jorden på noget i retning af 6-7.000 år. Blandt folk, der stoler på Bibelen er der dog forskellige tolkninger af skabelsen, således at der er mulighed for, at Jorden kan være meget ældre. Videnskaberne regner med at universet er adskillige milliarder år gammelt, og at Jorden er ca. 4,5 mia. år. Det lyder jo temmelig voldsomt i sammenligning med Bibelens ord. Her må man vælge ud fra en lang række fakta, om man tror på skabelsen eller man vil forsøge at forklare alts eksistens uden Gud. Selv er jeg ikke i tvivl om Guds eksistens, jeg tror at universet er 7-10.000 år gammelt, og skabt med en tilsyneladende alder, der gør, at vi, når vi prøver at lure Jordens alder, kommer til et forkert resultat. Gud skabte jo også alt det levende med en tilsyneladende alder (Adam og Eva var jo ikke babyer ved skabelsen!)

Til sidst lidt om Bibelen, og om hvordan vi må læse den. Bibelen er en samling af bøger, skrevet af mennesker inspireret meget direkte af Gud. Men den indeholder en række forskellige genrer. Der er både historieskrivning, poesi, breve og afhandlinger. Det er derfor nødvendigt at leve og læse sig ind i de Bibelske tekster, for at blive i stand til at forstå dem rigtigt. Jeg er overbevist om, at Bibelen skal forstås ud fra dens eget syn på sig selv, så nøglen til at forstå Bibelen ligger i den selv. Dette er hermed en opfordring til at læse i den! Ikke for forhastet at finde noget om et bestemt emne, men for at forstå den i dens helhed og sammenhæng.


Skrevet af:
Peter Langborg Wejse

Lagt på nettet 10.05.2002

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også