01.09.2000 12:00 Alder: 24 yrs

Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Hvad er så fedt ved at være kristen?

Jeg blev for et stykke tid siden interwievet og et af spørgsmålene lød "hvad er det der er så fedt ved at være kristen?". Til det kune jeg ikke svare andet end, at jeg vidste, at der er et liv efter døden. Siden har jeg tænkt meget over hvad der er fedt ved at være kristen. Jeg er opvokset med en far som teolog, så jeg har altid været kristen. Det har været en naturlig ting i mit liv. Derfor vil jeg gerne spørge jer: Hvad er det der er så fedt ved at være kristen?

Det er da et godt svar, at der er et liv efter døden! Og ikke bare et liv, som det vi kender, men et fuldkomment lykkeligt og harmonisk liv uden tårer, krig og død. Et evigt liv i kærlighed sammen Gud. Hvis ikke det er fedt, så ved jeg ikke, hvad der er fedt...

Men hvad så med det liv, vi lever nu? Er det også fedt for kristne? Det er ikke let at svare på, for det opleves vist meget forskelligt fra person til person. Nogle risikerer at blive drillet for deres tro, og det er ikke så sjovt. Der kan også være ting, som ens kammerater vil have én med til, som man bare må sige nej til, fordi det strider med et eller flere af de ti bud og Jesus' undervisning. Det kan være svært. I andre lande kan man ligefrem blive slået ihjel for at være kristen. Eller man kan miste sit arbejde eller blive sat i fængsel. Så fra en menneskelig synsvinkel er det bestemt ikke altid fedt at være kristen.

Alligevel kan jeg ikke forestille mig noget bedre. Som kristen har jeg nemlig noget, som mennesker i hele verden længes efter. Det er tryghed. Jeg er tryg over for Gud. Jeg har lov til at begå fejl, jeg behøver ikke at være perfekt. Gud har selv taget straffen for det, jeg gør forkert. Jeg er tryg i forhold til min kone og mine børn. Gud har sat gode rammer om vores familieliv. Han giver mit liv mening. Jeg behøver ikke frygte den gabende, glubbende tomhed, som fylder nogle mennesker. Når et nært familiemedlem eller en ven bliver syg eller dør, har jeg én at tale med om det - endda ham som har både liv og død i sine hænder. Og så er jeg med i Guds familie, hvor der som regel (men desværre ikke altid) er en stor indbyrdes omsorg og kærlighed. Det er i hvert fald nogle af grundene til, at jeg ikke kan forestille mig noget bedre end at være kristen.


Skrevet af:
Henrik Hoffmann-Hansen

Lagt på nettet 01.09.2000

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også