02.07.2004 12:00 Alder: 14 yrs
Holger Skovenborg

Skrevet af:
Holger Skovenborg

Helligånden forklarer Gud

Sådan forklarer lærer og teolog Henrik Kofoed sine elever hvem Helligånden er. Han fortæller, at Helligånden er en person, ligesom Gud og Jesus, og at hans opgave er at overbevise os om, at vi er syndere, der har brug for redning.

Henrik Kofoed 100px

Helligånden. Det er et af de navne, den kristne kirke bruger, når den fortæller om Gud. Et navn, som det godt kan være svært at forklare.

"Gud som far og skaber - og Jesus som hans søn og frelser. Det kan man forstå. Det er sværere med Helligånden."

Det siger den 34-årige Henrik Kofoed, der bor i Herning med sin hustru og deres fire børn. Han er teolog og har i flere år arbejdet som lærer i bl.a. kristendom. Nu er han viceforstander på Søndbjerg Ungdomsskole, som er en kristen efterskole på Thyholm.

Som lærer står han i den udfordring at skulle forklare unge, hvad Helligånden betyder.

Godt for os

"Jesus siger, at det er godt for os, at han går bort til himlen, for så kommer Gud os nær, ved at Helligånden kommer til os.

Helligånden er den, der fortæller, hvem vi selv er, og hvem Gud er - og at der kommer en dag, hvor Jesus kommer igen."

Når Henrik skal sige noget om Helligånden, tænker han især på det, som Jesus siger i Johannesevangeliet kap. 16. Her står der også, at Helligånden overbeviser os om, at vi er syndere, og at vores redning ligger i at tro på Jesus, som har sejret over Den onde.

Det holder vand

"I evangelierne i Det Nye Testamente kan vi se, at de mennesker, der skjuler sig bag lukkede døre, efter at Jesus er korsfæstet, får mod og kraft til at fortælle om Jesu død og opstandelse. De fortæller, at det 'holder vand'.

Det er Helligånden, der overbeviser dem om, at det er rigtigt. Han holder os til ilden," siger Henrik, der understreger, at Helligånden er en person, ligesom Gud og Jesus.

"Det er vigtigt at fortælle eleverne, at det ikke bare er en gammel historie, men nutidig virkelighed, at Gud kommer nær.

Jesus kunne ikke være mere end ét sted. I Helligånden kan Gud være nær ved hver enkelt person på alle steder og på alle tider."


Holger Skovenborg

Skrevet af:
Holger Skovenborg

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også