17.06.2014 12:00 Alder: 5 yrs
Forfatterprofil

Hans Pilgaards retfærdighed

{1h} FOKUS Det har vakt utrolig opsigt, at Hans Pilgaard har skændtes højlydt med to piger i metroen i København. Skal vi vælge side? Skal vi forholde os til Hans Pilgaards sprogbrug? Nej, vi skal nok snarere forholde os til, hvad vi selv ville have gjort.

Foto: leroys / freeimages.com

{1htxt}I vores verden skal der ikke så frygtelig meget til, før man ender på forsiden af en eller anden avis, eller pludselig bliver genstand for 500 delinger på Facebook. Især ikke hvis man er lidt kendt i forvejen.

Ukærlighed 

Vi når aldrig ind til den helt sande historie om, hvad der foregik på den metrostation. At disse piger har råbt af en hjemløs, og at det i sig selv ikke er acceptabelt, kan vi måske dog konkludere. Mennesker behandler hinanden dårligt hele tiden. Vi er omgivet af ukærlige gerninger, og det kan gøre det rigtig svært at være menneske. Ud af al den dårligdom kan vi få lyst til at råbe og give igen af samme skuffe, fordi vores ord ikke rækker. Ganske som Hans Pilgaard. Det er meget forståeligt, men er det den bedste vej? Det er i hvert fald ikke helt det forbillede, vi ser i Jesus. Jesus var handlingernes mester, men det var handlinger ud af kærlighed, og han havde altid mennesket for øje.

WWJD 

Næste gang du møder en hjemløs på gaden, som nogen råber ad, hvad vil du så gøre? Løbe efter de rapkæftede og fortælle dem, at det ikke er okay, eller vil du bøje dig ned til den hjemløse, og spørge om han er okay? Det kan være nemt at reagere på andres uretfærdighed, men hvordan går det med selv at udøve retfærdighed?

Ét sidste spørgsmål: what would Jesus do?

 


Forfatterprofil

Lagt på nettet 17.06.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også