29.05.2003 12:00 Alder: 15 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Græsset er grønnest derhjemme

>Foto: Anne-Marie Schou Sørensen Vi er begge udearbejdende og har fire børn. Mange gange er der så meget fart på hverdagen, at vi ikke har tid til hinanden. Det kan vi tydeligt mærke. Det fortæller Margit og Leo Schou fra Kibæk, som efter at have været gift i 14 år valgte at tage på ægteskabskursus.

etord2203-leo+margit.jpg

Foto: Anne-Marie Schou Sørensen

Vi er et ganske normalt ægtepar, hvor det kører lidt op og ned. Vi er begge udearbejdende og har fire børn. Mange gange er der så meget fart på hverdagen, at vi ikke har tid til hinanden. Det kan vi tydeligt mærke.

Det fortæller Margit og Leo Schou fra Kibæk. De er henholdsvis 34 år og 38 år og har været gift i 14 år.

Ægteparret ville gerne, at deres ægteskab kunne blive endnu bedre. Derfor valgte de at tage på et ægteskabskursus i kirkeligt regi.

"Det er altafgørende for os, at det er et kursus i kirken. Gud velsignede vort ægteskab, da vi blev gift, og det er vigtigt for os, at han er med i ægteskabet. Det beder vi hver dag om, at han vil være," forklarer Margit.

"Så er vi tre til at løse konflikter," supplerer Leo.

Elske den samme hele livet

Parret oplever, at ægteskabskurset, der hedder ParSeminar, har betydet en opblomstring af kærligheden.

"Vi fandt ud af, at kærligheden stadig lever, efter at have været lidt udtørret," forklarer Margit, som fremhæver, at kurset er med til at vise parret, at ægteskabet skal prioriteres højere, end det normalt bliver.

"Nogle siger, at græsset er grønnere hos naboen, men gennem kurset er vi kommet til at se, at det er grønnest derhjemme. Vi har fået lov til at se nye sider ved hinanden, og det er spændende," siger parret, som synes, at det er en gave at kunne elske den samme hele livet.

Gode redskaber i kirken

Parret er ikke flove over at fortælle, at de tager på ægteskabskursus. De synes, at det er så godt, at alle dem, som bliver gift i kirken, burde tilbydes et kursus efter fem år.

"Der er mange mennesker, der ikke kender alt det gode, de kan få gennem kirken til deres ægteskab," understreger parret, som mener, at menigheden har et stort ansvar.

"Hvis ikke vi fortæller dem om, hvad løftet ind for Guds ansigt betyder, finder de ikke ud af, hvor meget godt der er at hente i for eksempel et kursus som ParSeminar." Her var Margit og Leo deltagerpar nr. 100.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også