13.08.2003 12:00 Alder: 21 yrs
Johan Schmidt Larsen

Skrevet af:
Johan Schmidt Larsen

Er det okay for to mænd at kysse?

Forholdet mellem mand og kvinde er nogenlunde til at finde ud af! men hvad med bøsser? En af mine bedste venner er homofil - og dér er bibelen HELT KLAR med hensyn til sex... men hvad med al anden fysisk kontakt mellem 2 mænd? Han ved han skal leve resten af livet alene; men ønsker alligevel en lille del, f.eks.: Er det okay for 2 mænd at kysse? (her skal ikke tænkes kæresteforhold m.v. - blot konkret handling!) Endvidere: Er det okay for 2 venner (homoer) at sove sammen (=holde om hinanden) - uden at føre handlingen videre sexuelt? Jeg ikke helt sikker på, hvordan jeg skal forholde mig til det! For mig at se, er homoseksualitet kun synd, hvis der er tale om et seksuelt forhold, men det gælder vel ikke al anden fysisk kontakt - er jeg helt gal på den?

Kærligheden og de seksuelle drifter er for en homoseksuel rettet mod hans eget køn, men ellers mener jeg ikke i udgangspunktet, at følelserne er så forskellige, hvad enten vi er homoseksuelle eller heteroseksuelle. Vi har alle uanset seksuel orientering nogle legitime følelsesmæssige behov for venskab, kærlighed, tryghed og accept. Spørgsmålet er, hvordan den homoseksuelle får opfyldt disse behov, når han samtidig ønsker fastholde Bibelens afvisning af sex mellem to af samme køn. Det er der langt fra noget let svar på. Tværtimod er det smerteligt svært! Men inden jeg forsøger at svare på dette, vil jeg opholde mig lidt ved dine øvrige spørgsmål.

Er det okay for to mænd at kysse uden at have et kæresteforhold?

Det samme spørgsmål kunne man ud fra et kristent perspektiv stille til forholdet mellem en mand og en kvinde? Er det okay, at man kysser hinanden, hvis man ikke er kærester eller har til hensigt, at forholdet skal udvikle sig til et permanent kærlighedsforhold? Mit svar vil være nej, for vi går ikke og deler ud af de mest intime tegn på kærlighed og forelskelse, (som et kys jo er) hvis ikke vi mener noget med det.

Er det okay for to homoseksuelle venner at sove sammen og holde om hinanden uden at lade det udmunde i samleje?

Hvis vi helt objektivt og realistisk mener, at det kunne lade sig gøre uden, at det udvikler sig til et seksuelt forhold, så var svaret ja. Jeg har bare aldrig mødt nogen, hverken homoseksuelle eller heteroseksuelle som formår at gennemføre denne øvelse uden, at det ender med sex. At sove sammen og kærtegne hinanden på enten den ene eller anden måde hører med til kærlighedens og seksualitetens mest intime udtryksformer og vil næsten naturnødvendigt lede til samleje eller andre former for sex. Når først vi har sat kærlighedens og seksualitetens enorme kraft i gang, og ikke på forhånd har sat nogle meget klare grænser for den, formår ingen af os at afholde os fra det sidste skridt - et fuldbyrdet seksuelt forhold. Derfor vil det at sove sammen og holde om hinanden være at overskride grænsen "of no return".

Men hvad i alverden skal han så gøre? Han er jo et menneske? Ja netop, og der er som sagt ingen lette svar her. Jeg vil dog gerne pege på en tredje vej:

Som nævnt har en homoseksuel ligesom alle andre behov for kærlighed, venskab og accept. Derfor finder jeg det også naturligt, at to homoseksuelle venner kan give hinanden et knus, når de mødes eller skilles. Min erfaring er dog, at mange homoseksuelle har, pga. deres særlige kønsidentitet, meget svært ved at indgå i nære og sunde venskabsforhold, som ikke er erotisk bestemt. Netop derfor har de behov for at have et nært og fortroligt venskab med en heteroseksuel ven, som de kan betro sig til og være ansvarlige overfor. En moden kristen ven, hvor de kan smide masken og være helt sig selv. En ven som kan være en positiv rollemodel for dem, og som de kan spejle sig i og dermed udvikle deres maskuline identitet uden at forholdet er erotisk bestemt.

Min påstand er, at hvis de fleste kristne homoseksuelle ikke har sådanne nære og sunde venskaber og ikke søger professionel sjælesørgerisk hjælp eller har et kristent fællesskab med andre ligesindede, vil mange af dem ikke stå distancen Mange vil desværre før eller siden give efter for en homoseksuel livsstil. Presset for at acceptere homoseksuelle parforhold er i dag både i samfundet i kirken så stort, ingen formår at takle et så stort problem på egen hånd.


Johan Schmidt Larsen

Skrevet af:
Johan Schmidt Larsen

Lagt på nettet 13.08.2003

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym. Hold øje med den grønne bjælke i bunden af siden med en taleboble, der har teksten: "Ønsker du en snak? Vi sidder klar lige nu"

Læs også