24.08.2005 12:00 Alder: 13 yrs
Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

Det kører på skinner

Fokus: Hvad hjælper det med effektiv togservice og ambitiøse køreplaner, når vi ikke har ordentlig grund under fødderne? Nu har man nemlig pludselig fundet ud af, at de moderne og hurtige danske tog kører på nedslidte og usikre spor.

Skinner 100

Skinner 210

For en udenforstående som mig er det helt uforståeligt, at skinnenettet lige pludseligt er blevet nedslidt og at Banedanmark om fredagen ringer til DSB og påbyder dem at sætte hastigheden ned med en tredjedel i næste uge. Men sådan går det altså, når nogen sover i timen.

Skulle det mon hænge sammen med, at skinner er noget som de færreste ser? Noget grimt og rustent, som der ikke er meget prestige i at bevilge penge til og bruge tid på? I hvertfald ikke så længe, at det går godt. I modsætning til de præsentable og behagelige togsæt som kører på dem, og som alle lægger mærke til. Hvis det er tilfældet, så er situationen en glimrende anskuelses-undervisning i hvad der sker, når vi kun er optaget af overfladen og facaden og forsømmer det, som skulle bære og holde det hele sammen. Sådan er det nemlig ikke kun for trafik-politikerne og Banedanmark.

Jesus fortalte engang en lignelse om en klog mand, der byggede sit hus på klippegrund og en dum mand som byggede på sandgrund. Da det blev uvejr skyllede grunden væk under det hus, der kun stod på sand. Men huset på klippen blev stående. Og Jesus sagde til de mennesker, som stod omkring ham: den som lytter til mine ord og handler efter dem, han ligner den kloge mand.

De livs-huse vi bygger kan alle se flotte og præsentable ud. De kan være komfortable og endda dyre. Men hvis de står på usikker sandgrund, så falder de sammen, når der bliver uvejr. Og her er Jesu budskab, at hans ord og lære giver os fast grund under fødderne.

Så måske skulle vi overveje at gøre ligesom Banedanmark for øjeblikket gør på hele strækninger: Skifte alle skinnerne ud med nogle som kan bære og føre os sikkert i mål. Og så iøvrigt sørge for at holde det hele ved lige resten af livet.


Asbjørn Asmussen

Skrevet af:
Asbjørn Asmussen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også