06.11.2014 12:00 Alder: 5 yrs
Forfatterprofil

Derfor er du helt speciel

{1h} FOKUS Der findes i os alle sammen en uforklarlig længsel efter at være speciel. Vi vil vise verden, at vi både er og kan noget særligt. Men hvad gør jeg, hvis nu der faktisk ikke lige er noget, som er specielt særligt ved mig?

Foto: Bob Bekian / Flickr.com (CC BY-SA 2.5)

{1htxt}Forfatteren til Askepot opdigtede ikke en historie om en undertrykt pige, som endte med at vinde kjolen, prinsen og det hele kongerige. I stedet satte han ord på et fænomen som rører sig i alle mennesker, og som i hvert fald ikke er for nedadgående i denne tid, nemlig ønsket om at vi dybest set er noget helt særligt. At der et sted derude i verden findes en eller anden, som kender sandheden om mig, og at den sandhed er, at jeg er noget helt for mig selv.

Harry Hotel og Potter Paradise

I vores tid kommer denne længsel efter at være speciel til udtryk i alverdens moderne historier og eventyr, som Harry Potter, Bourne Identity, Paradise Hotel og X-factor. Mange af de film og programmer, vi ser, handler dybest set om at finde frem til den prinsesse, som gemmer sig i rengøringsdamen - eller den hemmelige agent, som ligner en helt almindelig ung mand.

Selvom få af os stiller op til casting på realityshows, så er vi mange, der troligt følger med, uge efter uge, og på den måde gøder unge menneskers længsel efter at udmærke sig i de mest ydmygende og gudsforladte discipliner. Hvorfor er det blevet sådan, at vi tror, at det at drikke sig fuld og have taktisk sex gør os til noget særligt, bare fordi der er nogen, der filmer det? Hvorfor søger vi anerkendelse hos folk, som vi ikke kender, og som ikke kender os? Der er så mange, der slår sig undervejs i det ræs, og som ender med at stå alene tilbage med følelsen af ikke at betyde noget som helst. Og det er en løgn.

Du er den eneste

Vi kan ligeså godt se det i øjnene. Der er ikke mange af os, som får lov at være de første til noget. Eller de bedste. Eller de største. Eller de mest kendte. Men det betyder ikke, at vi ikke er noget særligt. For der er noget, som vi får lov at være de eneste til, og det er at udleve den plan, som Gud har lagt for os.

Din vej er kun din, og den kan ingen anden gå. Gud er din største fan, og han hepper på dig, uanset hvad du kommer ud for, og han lægger planer om lykke for dig. Du er villet af ham, unikt skabt, og dét gør dig til noget særligt.

 

Jeg ved, hvilke planer jeg har lagt for jer, siger Herren, planer om lykke, ikke om ulykke, om at give jer en fremtid og et håb. Jeremias' Bog kap. 29 vers 11.

 


Forfatterprofil

Lagt på nettet 06.11.2014

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også