17.03.2011 12:00 Alder: 8 yrs
Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

Smalltalk med Gud

Den daglige smalltalk med Gud betyder meget for 18-årige Nanna, der ofte har bedt Gud om tålmodighed til at vente på et svar. Hun siger: "Gud vil gerne give svar på vores bønner, men Gud kan jo ikke svare på bøn, hvis vi ikke beder om noget."

"Åhr far, jeg kan simpelthen ikke overskue det lige nu." Det er én af de bønner, som Nanna på 18 år lige sender til Gud i løbet af dagen. Eller "Far, du er simpelthen bare for sej, tænk at du har styr på det hele og har skabt mig, som jeg er."

"Den daglige smalltalk med Gud betyder meget for mig. Jeg ved og stoler på, at Gud lytter til mig, lige meget om jeg cykler, spiser, er sammen med mennesker eller laver noget helt andet. Så er han bare hos mig, og det gør mig tryg og giver mig en utrolig glæde," forklarer Nanna fra Vejle.

Svært at vente

"Jeg snakker også med Gud, når jeg ikke føler, at han giver mig et svar på min bøn. Det kan simpelthen være så hårdt at skulle vente på et svar, og jeg bliver endnu mere frustreret og nærmest sur på Gud. Jeg har ofte også bedt Gud om tålmodighed til at vente på et svar. Jeg ønsker nemlig bare, at han skal vise mig den vej, jeg skal gå," fortsætter Nanna. 

"Men der er også en stor styrke i den her frustration, for jeg føler mig mere afhængig af Gud, og når jeg så får et svar, så bliver glæden så meget større."

Hun får svar

Nanna oplever, at hun lige har fået flere svar på bøn. For eksempel er hun leder i en teenklub i Vejle, og de havde i lang tid haft ledermangel. Derfor bad de til Gud om fl ere lederkræfter. "I løbet af to til tre uger kom der syv nye ledere. Vi havde aldrig turdet håbe på, at der kom så mange. Det var superfedt. Gud giver over forventning, " siger en glad Nanna. Hun går på HF, og på et tidspunkt så det ud til, at hun ikke kunne få de valgfag, hun skulle bruge for at blive lærer.

"Der var en masse problemer, og jeg var bange for, at det ikke kunne lade sig gøre. Men pludselig er tingene gået op i en højere enhed, og jeg er sikker på, at Gud har haft en finger med i spillet," fortæller Nanna.


Anette Maria Ingemansen

Skrevet af:
Anette Maria Ingemansen

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også