09.12.2009 12:00 Alder: 9 yrs
Ole Noermark Larsen

Skrevet af:
Ole Noermark Larsen

Synger sig i julehumør

Julefreden kommer aldrig snigende. Den indfinder sig hvert år senest den 20. december, når sæsonens sidste bifald har lydt. Fra det sekund er sangeren Stig Rossens kalender ryddet for koncerter, foredrag og andre aftaler indtil efter nytår. For julen er en hellig højtid.

Stig Rossen

Julen handler alt for meget om gaver og marcipan, mener sangeren Stig Rossen.

"Det er den eneste ferie, der ligger helt fast for mig, og det er måske én af grundende til, at jeg har fået et helt særligt forhold til den højtid. Jeg elsker juledagene med masser af tid til at hygge og bare være sammen.

Men jeg bruger også dagene til eftertanke. Med tiden er det blevet meget vigtigt for mig at fundere over året, der er gået. Var der noget, jeg ikke fik gjort? Eller burde jeg have gjort noget anderledes? Det er regnskabets time, men på en positiv måde."

For meget marcipan

"Julekoncerterne står som noget ganske særligt for mig, for det handler ikke bare om at stable en god koncert på benene. Det er ikke bare underholdning. Jeg synes, julen går alt for meget op i gaver, marcipan og flæskesteg. Min mor stressede altid rundt i december og sagde: 'Det bliver aldrig jul, vi når det aldrig'. Men julen handler jo ikke om, hvad vi skal nå. For mig er juleevangeliet det helt centrale. Det er det, jeg bygger hele mit virke på," forklarer han.

"Jeg håber at kunne give publikum et par timers ro fra juleforberedelserne, så de får tid til at tænke. Derfor er det blevet en fast del af konceptet, at jeg kommer med en lille appel til publikum. Jeg prædiker ikke," understreger han. "Men jeg opfordrer folk til at huske på, hvad hele julen drejer sig om."

Glade jul over alle

I Stig Rossens univers kan ingen julesalme måle sig med "Glade jul, dejlige jul". Den har været en fast del af julekoncerterne alle årene. Flere har opfordret ham til at tage den af programmet for variationens skyld, men her står Stig Rossen fast.

"Glade jul skal med, og det er altid den sang, der får det største bifald. Uanset hvor vi spiller. Den salme har en utrolig smuk melodi, og så fortæller den så fl ot og poetisk, hvad julen drejer sig om. Selv om jeg har sunget den tusinder af gange, kan jeg altid fi nde noget nyt i den salme. Jeg bliver aldrig træt af den.

Forleden da jeg stod på scenen, var det den sidste linje, der blev noget helt særligt for mig: 'Fryd dig, hver sjæl han har frelst.' Jeg tror, jeg gentog den linje med et stort smil på læben, for det blev pludselig meget klart for mig, at julen er en fejring. Da Jesus blev født, blev der givet en mulighed for evigt liv og frelse. Og hvad er mere nærliggende at fejre?"


Ole Noermark Larsen

Skrevet af:
Ole Noermark Larsen

Lagt på nettet 09.12.2009

comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

No tags in list

Læs også