16.11.2009 12:00 Alder: 9 yrs
Forfatterprofil

Lev i Guds kærlighed

Sidste søndag i kirkeåret:

Hvis vi lukker øjnene for et menneske, som er i nød, så er det i virkeligheden Jesus, vi lukker øjnene for. Sådan beskriver Jesus det selv. Jesus elsker alle mennesker, og han vil derfor også, at vi skal leve i kærlighed til hinanden og gøre det, som er godt for andre.

miniprædiken

Miniprædiken til 23. søndag efter trinitatis:

Hvis vi lukker øjnene for et menneske, som er i nød, så er det i virkeligheden Jesus, vi lukker øjnene for. Sådan beskriver Jesus det selv.

Jesus elsker alle mennesker, og han vil derfor også, at vi skal leve i kærlighed til hinanden og gøre det, som er godt for andre, der ikke har det så godt.

Ikke abstrakt

På den måde er troen på Gud ikke noget abstrakt eller luftigt, som ikke har ret meget med vores hverdagsliv at gøre.

Det har den. Der er noget forkert og falskt over en kristendom, som ikke bekymrer sig om andre mennesker.

Tag imod det

Gud elsker dig. Han har skabt dig. Han har gjort alt for at frelse dig og give dig evigt liv, uden at du skal dømmes og dø. Han ønsker af hele sit hjerte, at du skal tage imod det og leve i det, og derfor også glædes ved det.

Det naturlige svar på at blive mødt med en sådan kærlighed er at møde den med sin egen kærlighed. Med kærlighed til Gud og til de mennesker, Gud også har skabt.

Lev derfor i Guds kærlighed.

 

Prædikenteksten

Jesus sagde: "Når Menneskesønnen kommer i sin herlighed og alle englene med ham, da skal han tage sæde på sin herligheds trone. Og alle folkeslagene skal samles foran ham, og han skal skille dem, som en hyrde skiller fårene fra bukkene; fårene skal han stille ved sin højre side og bukkene ved sin venstre. Da skal kongen sige til dem ved sin højre side: Kom, I som er min faders velsignede, og tag det rige i arv, som er bestemt for jer, siden verden blev grundlagt. For jeg var sulten, og I gav mig noget at spise, jeg var tørstig, og I gav mig noget at drikke, jeg var fremmed, og I tog imod mig, jeg var nøgen, og I gav mig tøj, jeg var syg, og I tog jer af mig, jeg var i fængsel, og I besøgte mig. Da skal de retfærdige sige: Herre, hvornår så vi dig sulten og gav dig noget at spise, eller tørstig og gav dig noget at drikke? Hvornår så vi dig som en fremmed og tog imod dig eller så dig nøgen og gav dig tøj? Hvornår så vi dig syg eller i fængsel og besøgte dig? Og kongen vil svare dem: Sandelig siger jeg jer: Alt, hvad I har gjort mod en af disse mine mindste brødre, det har I gjort mod mig. Da skal han også sige til dem ved sin venstre side: Gå bort fra mig, I forbandede, til den evige ild, som er bestemt for Djævelen og hans engle. For jeg var sulten, og I gav mig ikke noget at spise, jeg var tørstig, og I gav mig ikke noget at drikke, jeg var fremmed, og I tog ikke imod mig, jeg var nøgen, og I gav mig ikke tøj, jeg var syg og i fængsel, og I så ikke til mig. Da skal også de sige til ham: Herre, hvornår så vi dig sulten eller tørstig eller fremmed eller nøgen eller syg eller i fængsel, uden at vi hjalp dig? Da skal han svare dem: Sandelig siger jeg jer: Alt, hvad I ikke har gjort mod en af disse mindste, det har I heller ikke gjort mod mig! Og de skal gå bort til evig straf, men de retfærdige til evigt liv."

Matthæusevangeliet 25,31-46

Læs alle søndagens tekster her.

Bibelteksten er fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992


© Det Danske Bibelselskab 1992.

 


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også