09.03.2009 12:00 Alder: 9 yrs
Forfatterprofil

Tomrummet fyldes

3. søndag i fasten:

Verden skal renses for religion. Det er en udbredt tanke i dag. Den hænger sammen med den tanke, at religionen skal ud af det offentlige rum. Overbevisning og tro må ikke få indflydelse på politik, skole eller andet offentligt.

miniprædiken

Miniprædiken til 3. søndag i fasten:

Verden skal renses for religion. Det er en udbredt tanke i dag. Den hænger sammen med den tanke, at religionen skal ud af det offentlige rum. Overbevisning og tro må ikke få indflydelse på politik, skole eller andet offentligt.

Overtro

På mange måder er det som om, der ikke længere er plads til, at man kan have et kristent menneske- og livssyn som det bærende og helt afgørende i sit liv. Den tilstrømning, der var til kirkerne og kirkelige bevægelser i krisetider, fx lige efter anden verdenskrig, er der ikke længere. Dengang indså de fleste, at de havde brug for Gud.

I stedet strømmer mange i dag til forskellige former for overtro. Det kan være sten og krystaller, stjernetegn og horoskoper, eller spirituelle strømninger fra det fjerne østen, som er langt fra den sandhed, som kristendommen giver.

Sandheden

Alt sammen svarer det til, hvad Jesus engang forudså ville ske: At hvis man prøver at fjerne alt religiøst, uden at fylde pladsen op med troen på Jesus, som er sandheden, så bliver tomrummet bare fyldt af det, der ikke er sandt.

Du kan høre mere om dette i kirken på søndag, hvor prædiketeksten er fra

Lukasevangeliet 11,14-28

 

Prædikenteksten


Engang var Jesus ved at uddrive en dæmon, som var stum. Da dæmonen var faret ud, begyndte den stumme at tale, og folkeskarerne undrede sig.Men nogle af dem sagde: "Det er ved dæmonernes fyrste, Beelzebul, at han uddriver dæmonerne." Andre ville sætte ham på prøve og krævede et tegn fra himlen af ham.Men da Jesus kendte deres tanker, sagde han til dem: "Ethvert rige i splid med sig selv lægges øde, og hus falder over hus. Hvis nu også Satan er kommet i splid med sig selv, hvordan kan hans rige så bestå? I siger jo, at jeg uddriver dæmonerne ved Beelzebul. Men hvis jeg driver dæmonerne ud ved Beelzebul, ved hvem uddriver jeres egne folk dem så? Derfor skal de være jeres dommere. Men hvis det er ved Guds finger, at jeg driver dæmonerne ud, så er Guds rige jo kommet til jer. Når en stærk mand fuldt bevæbnet vogter sin gård, kan hans ejendele være i fred. Men kommer der en, der er stærkere, og overvinder ham, tager han straks alle de våben, som den anden havde sat sin lid til, og fordeler byttet. Den, der ikke er med mig, er imod mig, og den, der ikke samler med mig, spreder. Når den urene ånd er drevet ud af et menneske, flakker den om i øde egne og søger hvile, men uden at finde den. Så siger den: Jeg vil vende tilbage til mit hus, som jeg er drevet ud af. Og når den kommer, finder den det fejet og prydet. Så går den ud og tager syv andre ånder med, værre end den selv, og de kommer og flytter ind dér. Og det sidste bliver værre for det menneske end det første."Mens han sagde det, var der en kvinde i skaren, der råbte: "Saligt er det moderliv, som bar dig, og de bryster, du diede!" Men han svarede: "Javist! Salige er de, som hører Guds ord og bevarer det!"Læs alle søndagens tekster her.Bibelteksten er fra den autoriserede danske bibeloversættelse fra 1992

© Det Danske Bibelselskab 1992.

 


Forfatterprofil
comments powered by Disqus

Samtalerum

I Samtalerummet kan du chatte direkte med en troende og erfaren kristen. Det er helt privat og du kan være anonym.

Når samtalerummet er åbent ser du denne fane i bunden af siden:

Læs også